Keddtől kezdődhetnek a csoportos edzések a Premier League-ben is

fbl Horizontal
Keddtől újra a társakkal edzhetnek a PL-játékosok
Vágólapra másolva!
Hétfőn tartott tanácskozást a Premier League húsz csapatának képviselője, ahol megállapodtak abban, hogy kedden kezdődhet a csoportos edzés.

A videokonferencián a klubok képviselői vettek részt, akik a játékosok, menedzserek, csapatorvosok, független szakértők és a kormány egyetértésében úgy döntöttek, hogy keddtől kis csoportokban elkezdhetnek edzeni a Premier League csapatai.

Keddtől újra a társakkal edzhetnek a PL-játékosok Forrás: AFP/Paul Ellis

Ez az első lépést jelenti a visszatérés felé, de természetesen mindenkinek szigorúan be kell tartani a protokollt és a biztonsági előírásokat. A legfontosabb a szereplők egészségének megóvása, ezért lépésről lépésre térhet vissza az élet az edzőközpontokba – olvasható a Premier League közleményében.

  • Az előírások szerint minden felszerelést fertőtleníteni kell, beleértve a labdákat is.
  • A játékosok edzőszerelésben érkeznek, így nem kell az öltözőket használni.
  • Megfelelő távolságra parkolnak majd egymástól a játékosok.
  • A játékosok 4-5 fős csoportokban edzenek, egymástól megfelelő távolságra.
  • A játékosok megfelelő távolságra helyezkednek majd egymástól, egyelőre nem lehet köpködni és becsúszva szerelni sem például.

A további lépésekről folyamatosan egyeztetnek az érintettek.

A bajnokságot - amely eredetileg május 17-én zárult volna - márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, a brit kormány azonban a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a Premier League is folytatódhat, a tervek szerint akár június 12-én. Ennél óvatosabb becslések szerint viszont valószínűbb, hogy csak június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót. A csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.