Több ezren várják már a DVSC nyíregyházi meccsét az NB II-ben

Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 2020-21-es idényében már az első fordulóban lesz egy olyan mérkőzés (Szeged-Békéscsaba), amely minden bizonnyal több ezer nézőt vonz majd a csongrádi megyeszékhely stadionjába. Az idei szezonban az NB II-es mezőnyben három olyan csapat is szerepel (Vasas, Győr, Debrecen), amely valamikor az NB I-ben is bajnoki címet nyert. Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy minden idők legérdekesebb NB II-es idénye elé nézünk.

Az előzetes esélylatolgatások során két olyan csapat van, amelyet mindenki megemlít, amikor arról beszél, melyik két együttes lehet a feljutás legnagyobb esélyese. Ez a két csapat a Vasas és a Debrecen. Az angyalföldiek nagyon komoly erősítésekkel készülnek, Debrecenben meg úgy vannak vele, hogy az "értelmezhetetlen" kiesést követően a DVSC-nek azonnal vissza kell jutnia az NB I-be.

Az alábbi szavazáson két csapatot jelölhet meg:

Szavazzon!

Ön szerint melyik csapat juthat vissza az NB II-ből az NB I-be?

Mi most nem az esélyekkel foglalkozunk, hanem megnézzük, hogy az őszi idényben mikor lesznek a legérdekesebb mérkőzések. A 20 csapatos NB II-ben összesen 38 fordulót rendeznek, de tavaszról kettőt áthoznak idén decemberre.

1. forduló: Szeged-Békéscsaba (Augusztus 2. vasárnap)
Valamikor mind a két csapat az NB I-ben is megfordult, ráadásul a két városban imádják az emberek a focit. Békéscsabán és Szegeden is több tízezer néző előtt zajlottak az élvonalbeli meccsek. Szegeden a 2019-20-as csonka szezonban nem ritkán 5-6 ezer ember ment ki az akkor középcsapatnak számító hazai együttes mérkőzéseire. A két szomszédos megye székhelyének két együttese mindig vérre menő ütközeteket vívott egymással.

(Az első körről még annyit, hogy a Vasas hazai pályán a Kazincbarcikát fogadja, míg a DVSC a Budaörs ellen kezdi a bajnokságot.)

2. forduló: DEAC-DVSC (Augusztus 5. szerda)
Ez igazán különleges összecsapás lesz és - valljuk be - két hónappal ezelőtt még senki sem számított arra, hogy összejöhet. A debreceni egyetemi csapat a Nagyerdei Stadionban játszik városi rangadót a DVSC ellen - minden bizonnyal rengeteg ember előtt. Mondanunk sem kell, hogy a Lokinak óriási sokk lenne, ha nem nyerne a kisebb debreceni együttes ellen.

5. forduló: Vasas-Haladás (Augusztus 23. vasárnap)
Két nagymúltú NB I-es együttes összecsapása a Fáy utcában. Amikor a Haladás a 2018-19-es szezonban kiesett az NB I-ből, szinte mindenki azt gondolta, hogy egy év után simán jutnak vissza a szombathelyiek. Nem így történt. Sőt, a mögöttünk lévő szezonban volt olyan időszak, amikor Szombathelyen az NB III rémképe fenyegetett. A Haladás végül megúszta a kiesést. A Vasas a mögöttünk lévő szezonban gyengén kezdett, de a koronavírus-járvány előtt nagy formába lendült. A 8. helyről jött fel a harmadikra, de a bajnokságot félbeszakították, így nem harcolhatott tovább a feljutásért. Két olyan csapatról van tehát szó, amely mindenképpen szeretne visszakerülni az NB I-be.

7. forduló: Vasas-DVSC (Augusztus 30. vasárnap)
A Vasas egy héten belül két nagyon fontos mérkőzést játszik hazai pályán. A Vasas-DVSC meccsről ugyanazt tudjuk írni, mint a Vasas-Haladás összecsapásról. Két, a feljutásra legesélyesebb együttes rangadója lesz ez.

9. forduló: Kaposvár-DVSC (Szeptember 16. szerda)
A Debrecen annak is köszönhette a kiesését az NB I-ből, hogy a szintén búcsúzó Kaposvár ellen a megszerezhető 9 pontból összesen 1-et gyűjtött be, azaz kétszer kikapott a somogyiaktól. Ebből az egyik vereségét Debrecenben szenvedte el a Loki, amelyet minden bizonnyal alaposan fűt a visszavágás vágya. Azt most nehéz megtippelni, hogy a Kaposvár hogyan szerepel majd az NB II-ben, de meg lennénk lepve, ha a somogyi csapat ismét a fejutásért küzdene.

12. forduló: Haladás-Győr (Október 18. vasárnap)
Ne legyen kétségünk, hogy a Győri ETO is feljutási álmokat szövöget. Amikor a két együttes az NB I-ben szerepelt, óriási csatákat vívtak egymással, sokezer néző előtt. A Nyugat-Dunántúlon ennél csak egy nagyobb rangadó létezik, amikor a ZTE és a Haladás játszik egymás ellen. Ez azonban most nem jöhet össze, mert a ZTE az NB I-ben szerepel.

13. forduló: Nyíregyháza-DVSC (Október 25. vasárnap)
Ha van mérkőzés, amelyet a legjobban várnak a Kelet-Magyarországon élők, akkor ez lesz az. A két csapat drukkerei úgy utálják egymást, mint Budapesten a Fradi és az Újpest szurkolói. Amikor a Loki júniusban kiesett az NB I-ből, a debreceni nézők közül már többen azt emlegették, hogy mekkora összecsapás lesz majd a két Nyíregyháza-Debrecen mérkőzés. Nem lennénk meglepve, ha Nyíregyházán abszolút telt ház előtt zajlana ez a rangadó. Függetlenül attól, hogy a két csapat hol foglal helyet a tabellán. Apró érdekesség, hogy az NB I-ben egy nappal korábban rendezik a Ferencváros-Újpest összecsapást.

14. forduló: DVSC-Győr (November 1. vasárnap)
Látható, hogy a Loki számára ez az időszak lehet a legfontosabb a szezonban. Ha a DVSC a nyíregyházi és a Győr elleni összecsapásból is jól jön ki (s persze addig is az élmezőnyben lesz), akkor joggal pályázhat a feljutásra.

16. forduló: DVSC-Békéscsaba (November 8. vasárnap)
Egy újabb nagy presztízsű keleti rangadó abban az időszakban, amikor az NB II erőltetett menetre kapcsol. (A 15. játéknapot november 4-én, szerdán rendezik meg, ekkor a Loki Kazincbarcikára utazik.) A DVSC-Békéscsaba meccs ugyan nem akkora jelentőségű a szurkolók szemében, mint a Nyíregyháza elleni összecsapás, amelyre még a holtak is felkelnek.

19. (utolsó őszi) forduló: Haladás-DVSC és Győr-Vasas (November 29. vasárnap)
Két, egykoron az NB I-ben is jó meccseket hozó párosítás. Mivel ez lesz az őszi utolsó forduló, értelemszerűen 2020 tavaszán fordított pályaválasztással ugyanezek a csapatok játszanak egymással. Könnyen lehet, hogy valamelyik meccs dönt majd a feljutásról 2020 májusában.

Címlapi kép: Tömött lelátó Nyíregyházán, amikor legutóbb ott játszott bajnoki meccset a DVSC