Ibrahimovic büntetőt hibázott, de így is könnyedén nyert az AC Milan az Európa-ligában - videó

fbl Horizontal
AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (R) reacts after he missed a penalty shot during the UEFA Europa League group H football match between AC Milan and Sparta Prague on October 29, 2020 at the San Siro Stadium in Milan. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic ugyan kihagyott egy büntetőt, de az AC Milan így is magabiztosan nyert 3-0-ra a vendég Sparta Praha ellen az Európa-liga 2. fordulójában. A Tottenham meglepetésre viszont 1-0-ra kikapott a belga Royal Antwerp otthonában. Jó napjuk volt az osztrák csapatoknak: a LASK és a Wolfsberger is négy gólt lőve tudott nyerni. 

Az osztrák Wolfsberger AC két meglehetősen véleményes büntetővel került 2-0-s előnyben már a 13. percre a Feyenoord otthonában. Mindkettőt Christopher Wernitznig "harcolta ki" és Michael Liendl értékesítette.

Ez volt az első büntető:

Ez pedig a második:

A második félidő elején ugyan szépítettek a hollandok, de percekkel később Liendl a harmadik gólt is megszerezte, majd egy újabb büntetővel már 4-1-re vezettek az osztrákok.

Egy másik osztrák csapat, a LASK Linz is bekezdett, és a 11. percben már 2-0-ra vezetett a Ludogorec ellen, a bolgárok azonban négy perccel később már szépítettek. De ennél közelebb nem kerültek, mert míg ők egyesével, addig a hazaiak párosával rúgták a gólokat. 4-2 után azonban úgy tűnt fordul a kocka: a hazaiaktól a játékvezető kiállította Lukas Grigicet, Elvis Manu pedig egy büntetőből megszerezte a harmadik gólját, így pedig az utolsó negyedórára már csak egy gól maradt a LASK előnye, de azt már megtartották a linziek.

Ugyancsak bő tíz percre volt szüksége a Bragának, hogy kétgólos előnybe kerüljön az ukrán Zorja Luhanszk otthonában, a második gólt a csapatban első meccét játszó Nicolas Gaitán szerezte, és miután az ukránok csak a ráadásban tudtak szépíteni, a portugálok el is vitték a három pontot.

Az AC Milan az első félidő közepén szerzett vezetést a Sparta Praha ellen, amit könnyen meg is duplázhatott volna, ha Zlatan Ibrahimovic nem a felső lécre lövi a büntetőt.

Az olaszok aztán a második félidő elején csak megszerezték a második góljukat is, majd a 66. percben Diogo Dalot góljával végképp eldöntötték a három pont sorsát.

A Leicester City a félidőben 2-0-ra vezetett az AEK otthonában, de a görögök szinte rögtön a fordulás után szépíteni tudtak, és nyílttá tették ugyan a mérkőzést, de egyenlíteni már nem tudtak.

A skót Celtic a 32. percben Elyounoussi két góljának köszönhetően már 2-0-ra vezetett Lille-ben, a franciák azonban megnyomták a második félidőt, és a 75. percben kiegyenlítettek, ez is lett a meccs vége.

A kora esti meccsek legfölényesebb győzelmét a Slovan Liberecet 5-1-re kiütő szerb Crvena zvezda aratta. Alekszandar Katai például egy remek szóló végén talált a kapuba.

A Hoffenheim a vártnál talán könnyebben győzte le idegenben a Gentet, míg a Tottenham meglepetésre 1-0-ra kikapott a belga Royal Antwerp otthonában, a kezdőben Gareth Bale-lel. José Mourinho hiába cserélt négyet is a szünetben, majd küldte pályára Harry Kane-t is, a londoniak pont nélkül maradtak.

Eredmények, Európa-liga, 2. forduló:
AEK Athén–Leicester City 1-2 (0-2)
Zorja–Braga 1-2 (0-2)
AC Milan–Sparta Praha 3-0 (1-0)
Lille–Celtic 2-2 (0-2)
Qarabag–Villareal 1-3 (0-0)
Sivasspor–Maccabi Tel Aviv 1-2 (0-0)
LASK Linz–Ludogorec 4-3 (3-1)
Royal Antwerp–Tottenham 1-0 (1-0)
CSZKA Moszkva–Dinamo Zagreb 0-0
Feyenoord–Wolfsberger 1-4 (0-2)
Crvena zvezda–Slovan Liberec 5-1 (2-1)
Gent–Hoffenheim 1-4 (0-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Slavia Praha 6 5 1 0 17-4 13 15
GY
V
GY
GY
GY
2.
AS Roma 6 4 1 1 12-4 8 13
GY
GY
V
D
GY
3.
Servette 6 1 3 2 4-13 -9 5
V
D
GY
D
V
4.
FC Sheriff 6 0 5 1 5-17 -12 1
V
D
V
V
V