Vágólapra másolva!
A Bayern München világklasszis lengyel csatára, Robert Lewandowski már most 35 bajnoki gólnál tart az idényben, és Európa legjobb támadópárosai sem tudják őt utolérni eredményességben.

A 32 éves sztárjátékos legutóbb három gólt szerzett a Stuttgart elleni Bundesliga-meccsen, így 8 fordulóval a vége előtt már most 35 találatnál jár a német bajnokságban.

Lewandowski ezzel saját rekordját is megdöntötte, hiszen a 2011/2012-es szezonban még a Borussia Dortmund játékosaként lőtt 34 gólt egy bajnoki idény alatt.

A lengyel támadó bombaformájára a Transfermarkt.com is rávilágított, amely összehasonlította Lewandowski csúcsteljesítményét az öt európai topligában szereplő csatárpárosok góljainak számával.

Kiderült, hogy a Bayern klasszisa egymaga több találatot szerzett eddig a 2020/2021-es bajnoki idényben, mint a legjobb támadópárosok ketten együtt.

Lehengerlő formában futballozik Robert Lewandowski Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

Lewandowski 35 góljához képest a rangsorban az Inter két futballistája, Romelu Lukaku és Lautaro Martínez a második 33 találattal,

míg a harmadik helyen holtversenyben a Barcelona és a Paris Saint-Germain két legeredményesebb csatára, Lionel Messi és Antoine Griezmann, illetve Kylian Mbappé és Moise Kean található 31-31 góllal.

Őket követi 30-30 találattal a tottenhames Harry Kane-Szon Hung Min duó, valamint a Juventusból Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata.

Lewandowski félelmetes formája miatt főleg a magyar válogatott szurkolói aggódhatnak, mert csütörtökön lesz a Magyarország-Lengyelország vb-selejtező mérkőzés. Jó hír, hogy a lengyel válogatott azért közel sem képvisel akkora játékerőt, mint a Bayern München, így lehet reménykedni benne, hogy Gulácsiéknak sikerül megakadályoznia a gólszerzésben Lewandowskit.