Vágólapra másolva!
Június elején, a labdarúgó Európa-bajnoksággal szinte egy időben indult el a Szerencsejáték Zrt. virtuális sportfogadási ága, amely az elmúlt három hónapban nem csupán a cég számára hozott szép számokat, de a fogadók is gyorsan megkedvelték a különleges lehetőséget, amely izgalmas formában egyesíti a hagyományos sportfogadás és a sorsolásos szerencsejáték elemeit. A tapasztalatokról Horváth Zoltánnal, a nemzeti lottótársaság sportfogadási vezetőjével beszélgettünk.

A hazánkban elérhető egyetlen legális sportfogadást szervező cég, azaz a Szerencsejáték Zrt. folyamatosan igyekszik fejleszteni kínálatát, hogy minél több játékos számára tegye vonzóvá a termékeit. Tavaly augusztusban az e-sport érkezett a kínálatba, idén június elején pedig a virtuális fogadási lehetőség, azaz a V-sport is megjelent a fogadási portfólióban. Kezdetben talán sokan kétkedve fogadták a véletlenszám-generátor által tisztán virtuálisan folyó játékot, azonban az elmúlt hónapok eredményei alapján a bevezetése egyértelműen jó ötletnek bizonyult.

A V-sportra fogadók körében is a foci a legnépszerűbb Forrás: Szerencsejáték Zrt.

„Az első három hónap alapján kijelenthetjük, hogy beváltotta a V-sport a hozzá fűzött reményeinket.

– mondta Horváth Zoltán.

De mi is az a V-sport?

A V-sport „mérkőzéseket" nem hús-vér sportolók játsszák, nincsenek edzők, ahogy szurkolók sem. A játék során előre legyártott szituációk közül sorsol egy véletlenszám-generátor. Minden kimenetelhez több száz jelenet készült (ezek nem a jól ismert és népszerű online vagy konzolos játékok jelenetei, hanem csakis az Szerencsejáték Zrt. számára gyártott jelenetek), a megadott oddsok alapján ezekből áll össze a minta, majd a játék ideje alatt ezekből sorsol a gép.

A többi fogadási formához hasonlóan a V-sport eseményekre a földi hálózatban és online formában, a TippmixPro.hu oldalon is fogadhatnak a játékosok. A lottózókban egy időben egy versenysorozatra fogadhatnak, a virtuális labdarúgó- vagy kosárlabda bajnokságok végkimenetelét tippelhetik meg, a tippmixpro.hu-n pedig mindezek mellett a tenisz is elérhető.

„Úgy vágtunk neki, hogy a V-sport a hagyományos bukmékeri fogadási termékünk kiegészítő játéka lesz. A számok ezt igazolják is, hiszen jellemzően akkor játszanak az emberek V-sportot, amikor kevesebb valódi, élő sportesemény van.

Ha lebontjuk napokra a forgalmat, akkor azt látjuk, hogy a hétfők és a péntekek azok a napok, amikor nincsenek európai kupák, és csendesebbek a focibajnokságok, a legforgalmasabbak, míg napközben a délelőtt 10-11 és a délután 14-15 órai sávokban a legnépszerűbb fogadási forma a V-sport."

A 2020 első felében megélt, közel féléves nagy leállás – amikor néhány kivétellel a világon szinte mindenhol szüneteltek a bajnokságok – rávilágított, hogy szükség van egy olyan hiánypótló termékre, ami megadja a játékosoknak a fogadások izgalmát.

Kosárlabdára is lehet fogadni Forrás: Szerencsejáték Zrt.

„A V-sporttal stabilizálni szerettük volna a kínálatunkat, hogy azokban az időszakokban is minél több lehetőségük legyen játszaniuk a fogadóknak,

Ez nagy könnyebbség, és sokaknak kedvet csinál a játékhoz."

És nem csupán ez. A V-sport ugyanis a webes felületen, azaz a TippmixPro oldalon 0-24-ben játszható, a lottózókban pedig nyitvatartási időben lehet fogadni a piacokra.

„A virtuális mérkőzések két-két és fél percig tartanak, egy-egy bajnok „idény" vagy virtuális torna, mint

Jelenleg a legnépszerűbb sorozat a virtuális Premier Liga, ezt követi a virtuális Eb és vb, majd a kosárlabda és a tenisz. Fociban a mérkőzés kimenetele (1x2), a gólszám és a mindkét csapat szerez gólt piacok a legnépszerűbbek, míg kosárlabdában szintén a mérkőzés kimenetele és a pontszám, teniszben pedig a következő pontra fogadnak legszívesebben a játékosok. Ez egy amolyan vegyes játék: mielőtt elkezdődik a sorsolás, hagyományos sportfogadás, ami aztán egy sorsolásos játékká alakul át."

A jövőben újabb sportágak csatlakozhatnak a foci, kosárlabda, tenisz trióhoz Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Horváth Zoltán azt is elmondta, hogy a jövőben terveik szerint újabb sportágakkal, illetve bajnokságokkal bővítik a V-sport kínálatát, valamint a jelenleg elérhető 30-35 fogadási lehetőséget is gyarapítanák, hogy közelebb kerüljenek a Tippmix és a TippmixPro játékokon elérhető akár 200-nál is több fogadási lehetőséghez.