Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Fradi gyönyörű gólokkal nyerte a Fehérvár elleni rangadót - videó

Budapest, 2021. november 21. A ferencvárosi gól szerzője, Uzuni Myrto (j) örül a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. november 21-én. Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának rangadóján a bajnoki címvédő Ferencváros 3-0-ra legyőzte a MOL Fehérvár csapatát a Groupama Arénában, ezzel Peter Stöger együttese továbbra is vezeti a tabellát az NB I-ben, és már nyolc pont az előnye a székesfehérvári csapattal szemben. 

A Fradi volt a meccs esélyese, ugyanis a két csapat legutóbbi nyolc egymás elleni összecsapásából csak egyet tudott megnyerni a székesfehérvári gárda, és a 2020 júniusában aratott siker is már a szezon utolsó fordulójában történt, amikor a zöld-fehérek már bajnokként, tét nélküli meccsen léphettek pályára Székesfehérváron.

A Ferencváros pályaválasztásával még inkább a fővárosiak felé billen a mérleg nyelve:
a fehérváriak több mint tíz éve nem nyertek bajnokit az Üllői úton, ahol a 2011 októberében aratott 1-0-s siker óta nyolcszor játszottak, de csak kétszer szereztek pontot.

A székesfehérváriaknak az utóbbi időben nincs túl sok sikerélményük a fővárosban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A két csapat között a meccs előtt öt pont volt a különbség, de a Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a Fradi behúzza a vasárnapi rangadót és hozza a PAFC ellen elmaradt meccsét is, akkor 11 ponttal elléphet a riválisától. Amennyiben viszont nyerni tudna Szabics Imre csapata, akkor két pontra csökkentheti a hátrányát.

A mérkőzés elején a Fehérvár birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, aztán a 10. percben a Fradi az első lehetőségéből gyönyörű gólt szerzett.

Eldar Civic bal oldali beadása elszállt a korábbi ferencvárosi Marcel Heister feje fölött, a labda a hosszún érkező Olekszandr Zubkovhoz került, aki hét méterre a kapu előtt egy csellel elfektette Stopirát, majd nagy erővel kilőtte a jobb felső sarkot.

  • Az ukrán támadó az első gólját lőtte az OTP Bank Liga idei szezonjában. A Vidi ellen pedig hat meccsen négy találatnál jár, ezzel a székesfehérvári csapat a kedvenc ellenfele Magyarországon.

A folytatásban a Fradi ismét átadta a területet a Fehérvárnak, de Szabics Imre csapata nem tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, a Fradiban pedig mindig benne volt egy életveszélyes kontra.

Az első komoly székesfehérvári lehetőségre a 24. percig kellett várni.

Egy labdaszerzés után a bosnyák válogatott Kenan Kodro indult meg a Fradi kapuja felé, de Vécsi Bálint és Samy Mmaee között a földre került, de Berke Balázs játékvezető úgy ítélte meg, hogy nem történt szabálytalanság.

Kenan Kodro került földre Samy Mmaee és Vécsei Bálint szorításában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 32. percben tizenegyest reklamáltak a székesfehérváriak.

A korábbi Fradi-játékos, Ivan Petrjak kapott egy remek keresztlabdát, betört a tizenhatoson belülre, ráncigálták egymást az amerikai Henry Wingóval, majd egy nagyot homorítva az ukrán támadó elesett. Az esetet vizsgálta a videobíró, de nem láttak szabálytalanságot a VAR-kocsiban.

Az ellentámadásból kis híján növelte az előnyét a Fradi. A német vb-bronzérmes Marko Marin került ziccerbe, de a 11 méteres lövése az oldalhálóban landolt. Két perccel később a Fehérvár is kihagyott egy hatalmas helyzetet. Egy alapvonalról visszatett labdát Dárdai Palkó lőtt le hét méterről, de a Hertha edzőjének a fia csúnyán kapu fölé lőtt.

A 40. percben gyönyörű góllal növelte az előnyét a Fradi.

Egy rossz fehérvári szöglet után kontrázott a Fradi. A marokkói válogatott Ryan Mmaee kapott labdát a jobb oldalon, megcsinált egy gyönyörű cselt Stopira mellett, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

  • A marokkói támadónak ez volt a hetedik gólja az OTP Bank Liga idei szezonjában, a második Fehérvár elleni meccsén pedig másodszor volt eredményes.

A második félidőt is a Fradi kezdte jobban, és az 50. percben el is dönthette volna a meccset. A második gólt szerző Ryan Mmaee kapott egy lekészített labdát a tizenhatoson belül, de nyolc méterről Rus Adriánt találta telibe.

Az 58. percben aztán eldőlt a találkozó.

Egy fehérvári labdavesztés után Ryan Mmaee kapott Zubkovtól egy remek kiugratást, ziccerbe került, de lövés helyett középre passzolt az érkező Myrto Uzuninak, aki közelről a hálóba passzolt.

  • Az albán válogatott támadó a Fradi legutóbbi négy meccsén öt gólt lőtt, az NB I-ben pedig már hat találatnál jár. A Fehérvár ellen a negyedik meccsén a második gólját lőtte.

A harmadik ferencvárosi gól után a székesfehérvári játékosok is érezték, hogy ez a hajó elment, így a folytatásban egyre több volt a rugdosódás.

A 78. percben aztán a Fradi egy kontra végén kiharcolt egy tizenegyest.

A csereként beállt Kristoffer Zachariassen kapott egy remek kiugratást, megtolta a labdát a kivetődő Kovács Dániel mellett, de a Vidi kapusa elütötte a Fradi támadóját, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a tunéziai válogatott Aïssa Laïdouni állt oda, de hanyagul elvégzett tizenegyese kapu mellé ment.

A Fradinak még Aïssa Laïdouni (balra) kihagyott tizenegyese is simán belefért Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó szűk negyedórában a Fradi már nem erőltette az újabb gólszerzést, Peter Stöger is lehozta az alapembereit, hogy pihentessen a Betis elleni Európa-liga-meccsre, így a hajrá viszonylag eseménytelenül zajlott.

Az indulatokat egyedül a székesfehérvári Funsho Bamgboye paprikázta fel, aki a 94. percben lekönyökölte Tokmac Nguent a félpályánál, így piros lappal lett vége a mérkőzésnek.

Ezzel a győzelemmel az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros továbbra is vezeti az OTP Bank Ligát, és már nyolc pont az előnye a MOL Fehérvárral szemben, amely 10 éve nyert legutóbb a Fradi vendégeként.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 8719 néző, v.: Berke
Ferencváros: Dibusz - Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee (Nguen, 59.), Civic - Vécsei (Besic, 59.), Laidouni - Zubkov (Mak, 87.), Marin, Uzuni (Zachariassen, 59.) - R. Mmaee
MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) - Nego, Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Dárdai (Bamgboye, 63.) - Kodro (Nikolics, 86.), Petrjak
gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
sárga lap: Blazic (37.), Vécsei (47.), Besic (70.), Nguen (94.), illetve Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (65.), Fiola (69.), Petrjak (72.)
kiállítva: Bamgboye (93.)

Az OTP Bank Liga tabellája a 13. forduló után Forrás: mlsz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről