Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén a Szombathelyi Haladás hazai pályán 2-1-re kikapott a Nyíregyháza Spartacus csapatától.

A találkozón a szombathelyi csapat már a 43. másodpercben megszerezte a vezetést. Doktorics Áron beadására a 22 éves Kiss Bence érkezett, és hat méterről a kapuba fejelt. A 18. percben aztán az első helyzetéből egyenlített a Nyíregyháza. Sigér Ákos, a Ferencvárosban és a magyar válogatottban futballozó Sigér Dávid öccse lőtt bődületesen nagy kapufát 16 méterről, a kipattanóra viszont a szudáni válogatott Yasin Hamed érkezett, és közelről a kapuba lőtt. Nyolc perc múlva át is vette a vezetést a Szpari.

A 26. percben Hamed cselezett befelé, a lövési kísérlete azonban lepattant a blokkról, a labda azonban pont Sigér elé került, aki hat méterről védhetetlen gólt lőtt.

A második félidőt jobban kezdte a Haladás és a 68. percben ki is egyenlíthetett volna.

Gengeliczki Gergő rúgta fel a tizenhatoson belül Lencse Lászlót, így tizenegyest kapott a szombathelyi csapat.

A labda mögé Tóth Milán állt oda, de a kapu bal oldala mellé lőtt, pedig a Nyíregyháza kapusa, Fejér Csongor jobbra vetődött.

A folytatásban a Haladás ment előre az egyenlítésért. A korábbi magyar válogatott balhátvédnek, Predrag Bosnjaknak volt még egy ígéretes lövése a 83. percben, de a kísérlete elkerülte a kaput, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a vereséggel a Haladás öt pontra leszakadt a második feljutást érő helyen álló Vasastól, és a negyedik helyről várhatja a folytatást. A Nyíregyháza feljött a hatodik helyre.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus FC 1-2 (1-2)

Az élcsoport: 1. Diósgyőri VTK 46 pont, 2. Vasas FC 45, 3. Kecskeméti TE Hufbau 44, 4. Szombathelyi Haladás 40., 5. Szeged 39, 6. Nyíregyháza Spartacus 33.