Elengedték az Oroszországban bebörtönzött amerikai kosarast

GRINER, Brittney
A kétszeres olimpiai bajnok Brittney Griner perének ítélethirdetésén Khimkiben
Vágólapra másolva!
Alkut kötött az Egyesült Államok és Oroszország Brittney Griner kosárlabdázó ügyében. A BBC azt írja: az oroszok a hírhedt fegyverkereskedő, Viktor Bout szabadságáért cserébe engedték el az amerikai sportolót. 

Novemberben még nem lehetett tudni, hogy pontosan hol van Brittney Griner, akit kábítószer-birtoklás vádjával állítottak bíróság elé Oroszországban, és kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A Fehér Ház korábban arról számolt be, hogy a sportoló mellett egy másik, szintén Oroszországban raboskodó amerikai állampolgár, Paul Whelan elengedéséről kezdeményeztek tárgyalást Moszkvával, de akkor nem lett semmi a próbálkozásból.

A kétszeres olimpiai bajnok Brittney Griner a hírek szerint már úton van az Egyesült Államokba Forrás: MTI/EPA/Pool/REUTERS/Jevgenyija Novozsenyina

A jelek szerint Washington végül olyan felajánlást tett, amiért cserébe az oroszok hajlandók voltak elengedni Brittney Grinert. A "halál kereskedőjének" is nevezett Viktor Bout orosz fegyverkereskedő kiadatása elegendő feltétel volt Oroszországnak, a fogolycsere pedig állítólag már meg is történt.

Legalább is Joe Biden amerikai elnök a Twitteren azt írta, beszélt Grinerrel, biztonságban van és már az Egyesült Államok felé tart.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!