Vágólapra másolva!
A sportvilág is gyászolja a csütörtökön meghalt II. Erzsébet brit királynőt.

A golf PGA Championshipen azonnal felfüggesztették a játékot a halálhírre.

A labdarúgó Európa-ligában a Zürich-Arsenal csoportmérkőzés második félidejének elején a játékosok egy percig néma csendben, összeölelkezve álltak a kezdőkörben. A késő esti Manchester United-Real Sociedad találkozó előtt ugyancsak gyászszünettel emlékeztek meg az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében elhunyt királynőről, a csapatok fekete karszalagot viseltek, az Old Traffordon pedig félárbocra eresztették a zászlókat.

A Konferencia-ligában a West Ham United lépett pályára a román FCSB ellen hasonló megemlékezések közepette.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki szabadedzése előtt ugyancsak gyászszünettel indul majd, és várhatóan lesz egy rövid megemlékezés a vasárnapi futam előtt is Monzában.

Számos sportoló, egyesület és szövetség fejezte ki együttérzését az 1952. február 6. óta uralkodott királynő halála miatt.

"Nagy tisztelője vagyok II. Erzsébet királynőnek azóta, hogy 1968-ban először találkoztam vele személyesen" - írta Twitteren a háromszoros világbajnok labdarúgó Pelé.

II. Erzsébet támogatója volt a sportnak, tavaly ősszel beválasztották a brit lovassport hírességeinek csarnokába, de ő adta át például a Jules Rimet-kupát az 1966-os labdarúgó-világbajnokságon diadalmaskodó házigazda angol válogatott kapitányának, Bobby Moore-nak, és ott volt a 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségén is.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) honlapján emlékezett meg arról, amikor az uralkodó 2002-ben Kanadában, a sportág őshazájában járt, és ő végezte el az ünnepélyes korongbedobást a Vancouver Canucks-San Jose Sharks mérkőzésen. Erről a pillanatról videót is megosztott az NHL, amely gyászüzenetében kitért rá, hogy a királynő különleges helyet foglal el a kanadaiak szívében, és 70 éves uralkodása alatt emlékezetes módon kapcsolódott a sportághoz.