Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Real Madrid-Chelsea és egy szuperrangadó is lesz a BL-negyeddöntőkben

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE TROPHY DRAW
This photograph shows the UEFA Champions League trophy before the draw for the quarter-final, semi-final and final of the 2022-2023 UEFA Champions League football tournament, in Nyon, on March 17, 2023. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntők lezárultával az UEFA svájci központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőinek párosításait. A címvédő Real Madrid a Chelsea-vel találkozik, de szuperrangadót is rendeznek. 

A sorsoláson a nyolc továbbjutó csapat volt érintett, azaz a Bayern München, a Benfica, a Chelsea, az Internazionale, a Manchester City, az AC Milan, a Napoli és a Real Madrid.

A sorsolás során egyetlen tiltás vagy megkötés sem volt, azaz bárki bárkivel szembe kerülhetett. Az elől szereplő csapat játssza otthon az első mérkőzést. A sorsolások házigazdája ezúttal is a portugál-amerikai újságíró, Pedro Pinto volt, de a procedúrát magát természetesen Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkára vezette, míg a golyókat a török foci legendája, Hamit Altintop, valamint a holland legenda, Patrick Kluivert húzta ki. Utóbbi elmondta, neki egyelőre a Napoli játéka és teljesítménye tetszett a legjobban.

Az olaszok egyébiránt történelmet írtak azzal, hogy első ízben jutottak be a BL-ben a nyolc közé.

Egy kikötés mégis volt: ha a Milant és az Intert is úgy húzták volna ki, hogy egy időben játsszanak otthon, akkor az Inter párosítását meg kell fordítani. A Milan a bajnok jogán élvezett egy kis bizalmat.

Először a Real Madrid nevét húzták ki, a címvédő a Chelsea-t kapta, azaz az utóbbi két kiírás győztese csaphat össze. A két csapat a tavaly is a negyeddöntőben találkozott. A következő párban az Intert a Benficával sorsolták össze. A Manchester Cityt a Bayernnel sorsolták össze, míg a Milant a Napoliva.

Párosítások:
Real Madrid - Chelsea
Internazionale - Benfica (ezt a párosítást fordított pályaválasztással fogják lejátszani)
Manchester City - Bayern München
AC Milan - Napoli

A negyeddöntők első mérkőzéseire április 11-12-én, míg a visszavágókra egy héttel később, április 18-19-én kerül sor.

A negyeddöntők után egyúttal az elődöntők párosításait is kisorsolták. Ennek eredményeként

a Milan-Napoli párharc győztese az Inter-Benfica továbbjutójával, míg a Real-Chelsea továbbjutója a Manchester City-Bayern szupercsata győztesével

küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Az elődöntők első mérkőzéseit május 9-10-én, míg a visszavágókat egy héttel később, május 16-17-én rendezik.

A 2022-23-as Bajnokok Ligája sorozat döntőjét pedig június 10-én rendezik Isztambulban az Atatürk Olimpiai Stadionban.

Mindent egy helyen az Eb-ről