A BL-kudarc után a darabjaira hullhat szét a világ egyik legsikeresebb focicsapata

Horizontal
AC Milan's Bosnian midfielder Rade Krunic (C) fights for the ball with Chelsea's Senegalese defender Kalidou Koulibaly (L) and Chelsea's English midfielder Mason Mount (R) during the UEFA Champions League Group E football match between Chelsea and AC Milan at Stamford Bridge in London on October 5, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy hosszú évekig nem ismétlődnek meg a közelmúlt sikerei az AC Milan labdarúgócsapatánál, ugyanis olasz sajtóhírek szerint akár 10-nél is több játékosát elveszítheti a nyáron a klub.

A milánói klub 11 év után nyerte meg az olasz bajnokságot az előző szezonban, idén pedig szintén versenyben van a dobogóért, ráadásul a Bajnokok Ligájában is eljutott az elődöntőig a sorozat hétszeres győztese. A szerdai elődöntőben azonban a városi rivális Internazionale 2-0-s győzelmet aratott az első meccsen, így Stefano Pioli együttesének hatalmas bravúrra van szüksége, hogy bejusson az isztambuli fináléba.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint azonban

akárhogy alakul a szezon folytatása, több játékos (és akár Pioli) is elköszön a csapattól a nyár folyamán.

Három kölcsönjátékostól szinte bizonyosan búcsút kell vennie a Milannak: Sergino Dest a Barcelonához, Aster Vranckx a Wolfsburghoz, Tiemouè Bakayoko pedig a Chelsea-hez térhet vissza.

Ibrahimovic és Rebic is távozhat a Milantól Forrás: AFP/Marco Bertorello

Mellettük a várakozáson alul teljesítő Divock Origi, valamint az utóbbi időben játéklehetőséghez alig jutó Yacine Adli, Fode Ballo-Tourè, Ante Rebic és Charles De Ketelaere is távozhat a milánóiaktól, valamint Junior Messias is a nevek között szerepel.

Az olasz sportoldal továbbrá Zlatan Ibrahimovic, Antonio Mirante és Ciprian Tatarusanu visszavonulását is szinte biztosnak veszi.

A Gazzetta négy olyan nevet is megemlít, aki könnyedén a Milannal köthet ki a nyártól: Ruben Loftus-Cheek és Carney Chukwuemeka a Chelsea-től, Exequiel Palacios a Leverkusentől, Marko Arnautovic pedig a Bolognától érkezhet.