Nem fogja elhinni a magyarázatot, miért nem adták meg Szoboszlaiék szabályos gólját!

fbl Vertical FOOTBALL GENERAL VIEW ILLUSTRATION SCREEN VIDEO ASSISTANT REFEREE
Everton's Brazilian striker Richarlison (R) reacts as he sees the news displayed on the big screen that after a VAR (Video Assistant Referee) review his second goal has again been disallowed for offside during the English Premier League football match between Everton and Arsenal at Goodison Park in Liverpool, north west England on December 6, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Gyorsan döntöttek az illetékesek, és máris megszületett a büntetés a szombati Tottenham-Liverpool meccsen nagyot hibázó videobíró csapat ügyében.

Mint arról az Origón is beszámoltunk, a szombati Tottenham Hotspur - Liverpool rangadón Simon Hooper játékvezető les címén nem adta meg a Liverpool gólját a mérkőzés elején, és a videobíró sem segítette ki az eset során. Amiről később maga a hivatásos játékvezetőket tömörítő testület, a PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) elismerte, hogy tévedés volt.

A nap folyamán az is kiderült, hogy

a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést.

Holott Simon Hooper eredetileg érvénytelenítette a gólt, a téves megerősítés után pedig ehhez tartotta magát.

A PGMOL döntött is a vétkesek ügyében: így a Spurs-Pool meccsen dolgozó csapatot, azaz Darren England videobírót, és az asszisztenség Dan Cookot azonnal "levették" a vasárnap délutáni Nottingham Forest - Brentford, valamint a következő fordulóban esedékes Fulham - Chelsea mérkőzésről.