Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Marie-Louise Eta lett az első női edző a német labdarúgó Bundesligában, mégpedig a Schäfer Andrást is foglalkoztató, sereghajtó Union Berlinnél.

Ilyen még nem volt korábban a Bundesligában

A 32 éves Eta az ideiglenes vezetőedzőnek múlt héten kinevezett Marco Grote munkáját segíti majd, elemzésekkel és olykor a labdás gyakorlatok alkalmával is. Az Union kerete hétfőn edzett először közösen a nemzetközi szünetet követően.

A magyar válogatott középpályás Schäfer sérüléséből és júniusi műtétéből felépülve a múlt héten kezdte meg ismét az edzéseket.

Az Union Berlin új edzőpárosa: Marie-Louise Eta és Marco Grote Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Koch

Az első női Bundesliga-edző játékosként 2010-ben a Turbine Potsdam színeiben Bajnokok Ligáját nyert, és hivatalosan az Union U19-es csapatánál dolgozik, de most átmenetileg a felnőtt csapathoz irányították.

A klub vezetősége jelezte: nem kapkodnak a vezetőedző kinevezésével, várhatóan Grote és Eta fogja irányítani az utolsó helyen álló alakulatot

szombaton az Augsburg elleni bajnoki mérkőzésen.

Schäfer András csapata bajban

Az Union az előző szezonban nagy bravúrral a negyedik helyen végzett a német Bundesligában, így a mostani idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, a kettős terhelés azonban úgy tűnik, meghaladja a klub erejét. A csapat 11 forduló után hat ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14 meccs óta nyeretlen. A BL-csoportjában is sereghajtó egy ponttal.

Az eredménytelenség miatt múlt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer.

Mindent egy helyen az Eb-ről