Vágólapra másolva!
Szombat este hat órától Hamburgban kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott kiegyensúlyozott négyesbe került, ahol a házigazda Németország, valamint Skócia és Svájc lesznek az ellenfelei. A nemzeti csapat kapusa, Dibusz Dénes a sorsolás után elmondta, mit gondol a végeredményről.

"A 2021-es Európa-bajnokságoz képest kevésbé kerültünk gyilkos csoportba, ezért nem menne csodaszámba, ha sikerünle kivívni a továbbjutást.

kezdte értékelését Dibusz Dénes, utalva arra, hogy a két évvel ezelőtti tornán Portugália, Franciaország és Németország voltak a magyarok ellenfelei a halálcsoportban.

Dibusz Dénes nem elégedetlen a sorsolás után Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Sok idő eltelt azóta, de az egy más csapat volt. Ez egy más torna lesz, meglátjuk, ki mire megy majd a másikkal.

Rendezőként nagy nyomás alatt lesznek a németek az biztos" -

mondta a Fradi kapusa a németek elleni meccsről, hiszen a mostani rendezővel két évvel ezelőtt is egy csoportba került Marco Rossi együttese.

"Teljesen mindegy ki az ellenfél egy Eb-n, mindenki elleni játszanék. Van most egy félév, hogy mindenki bekerülhessen a keretbe és játszhasson, ez plusz motivációt ejelent. Ezen csapatok ellen sose szerepeltem eddig, egy Eb tökéletes alkalom lenne a sorozat megtörésére. Az első kalapból igazából nem volt különösebb vágyam. A szolévneknek örültem volna, de az olaszokat el akartam kerülni, ez sikerült is. A svájciak is nagyon erősek, nem negyedik kalapba valóak, hanem előrébb.

zárta gondolatait Dibusz.