Szoboszlai bombagóljának utóhangjai és a Liu testvérek furcsa kényszerítése

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A csütörtöki nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően szeptember 28-áról is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket. Többek között Szoboszlai Dominik bombagólja, Mick Schumacher kifakadása és a Liu testvérek kényszerítése is bőven szolgáltatott beszédtémát.

Mint ismert, a csereként beállt Szoboszlai Dominik bombagóljának is köszönhetően a Liverpool 3-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Leicester Cityt az angol labdarúgó Ligakupa harmadik fordulójának szerdai játéknapján. A meccs után rengetegen gratuláltak a magyar válogatott középpályásnak; Jürgen Klopp is megszólalt a gólról; leleplezték, hogy Szoboszlai mit fogyasztott a meccs előtt; és kiderült, hogy a labda mekkora sebességgel száguldott a kapuba.

Egy évvel országváltásuk után rendszeres kapcsolatban van a Liu testvérekkel a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott korábbi edzője, jelenlegi szakmai vezetője, Bánhidi Ákos. A szakember elmondta, a magyarországi kényelemnek nyoma sincs Kínában, így szokatlan körülmények között kell élnie az olimpiai bajnok testvérpárnak – akik nem ikrek!

A Liu testvéreknek meg kellett szokniuk a körülményeket Kínában Forrás: shaolinliu@instagram

Nem csillapodik a botrány az FC Barcelona körül, csütörtökön ugyanis vesztegetés gyanújával vádat emeltek a klub ellen a játékvezetői bizottság alelnökének történt kifizetések miatt. Amennyiben elmarasztaló ítélet születik, úgy a katalán klubnak minden bizonnyal súlyos árat kell fizetnie, az egyik lehetséges büntetés, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kizárja a csapatot az európai kupasorozatokból, emellett a klubot a spanyol bajnokságból való kizárás is fenyegeti és komoly pénzbüntetéssel is sújthatják.

Ernst Hausleitner, az osztrák ORF riportere élő adásban készített interjút Mick Schumacherrel, amelyben bejelentette, hogy tud róla, hogy most már hivatalos a csapatváltása. Kínos csend után a korábbi Forma–1-es pilótán látszott a megrökönyödés, majd kijavította a riporter állítását.