Szoboszlai Dominik nem játszhatott, öngóllal dőlt el az Arsenal-Liverpool meccs az FA-kupában

Arsenal, Liverpool
Az Arsenal lengyel védője, Jakub Kiwior öngólt fejelt a hajrában
Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában a Liverpool 2-0-ra legyőzte idegenben az Arsenalt, ezzel továbbjutott a legjobb 32 csapat közé.

Szoboszlai Dominik nélkül szenvedett a Liverpool

Szoboszlai Dominikre ezúttal kisebb sérülés miatt nem számíthatott Jürgen Klopp, akinek Mohamed Szalah játékáról is le kellett mondania, ugyanis az egyiptomi sztár az Afrika-kupán szerepel hazája válogatottjával. Az Arsenal kezdte jobban a rangadót, a 2. percben Reiss Nelson éles szögből az oldalhálóba lőtt, majd nem sokkal később Martin Ödegaard találta telibe a felsőlécet. A 38. percben Kai Havertz fejelt egy szöglet után közelről a kapu mellé, a szünet előtt pedig a másik oldalon is adódott egy nagy lehetőség, de Trent Alexander-Arnold nagy lövése a felsőkapufán csattant.

Az Arsenal lengyel védője, Jakub Kiwior öngólt fejelt a hajrában Forrás: AFP/Ben Stansall

Elképesztő fordulat a hajrában

Aktívabb és veszélyesebb volt az Arsenal, az 58. percben Bukayo Saka szerezhetett volna vezetést, ám kapásból nem tudta a kapuba húzni Havertz beadását.

Bánhatta a sok kihagyott helyzetet a hazai csapat, mert az egyre jobban játszó Liverpool a 80. percben előnybe került,

miután Alexander-Arnold szabadrúgását Jakub Kiwior a saját kapujába fejelte.

A folytatásban is a Liverpool növelte előnyét, Luis Diaz a 95. percben lőtt bombagólja végleg eldöntötte a meccset, ezzel Klopp együttese jutott be a legjobb 32 közé az FA-kupában.