Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a következő szezontól Antonio Conte lesz az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan vezetőedzője.

Antonio Conte korábban négyszer nyert olasz bajnoki címet, mellette a 2016/17-es szezonban a Chelsea csapatával is az élen végzett a Premier League-ben.

Az olaszok biztosra veszik, hogy Antonio Conte lesz a Milan edzője Forrás: NurPhoto via AFP/MI News

Az 54 éves szakembernek tavaly március óta nincs állása. Legutóbb a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur csapatát irányította, azonban távoznia kellett miután minősíthetetlen hangnemben beszélt a játékosairól és a klubról.

Én csak tizenegy játékost látok, aki önmagáért játszik. Hogy miért? Mert ők ezt szokták meg a Tottenhamnél. Nem valami igazán fontosért játszanak, és nem akarnak nyomás alatt futballozni.

Húsz éve ugyanaz a tulajdonosa a Tottenhamnek, de a klub soha nem nyert semmit, nem véletlen” – mondta Conte a Southampton elleni 3-3-ra végződő mérkőzés után, a nyilatkozatát követően pedig megköszönték a munkáját.

Az AC Milant jelenleg Stefano Pioli irányítja, az edző szerződése 2025 nyaráig szól, azonban a csapat hullámzó teljesítménye miatt folyamatosan téma az edző elküldése, akivel a milánói csapat bajnoki címet nyert a 2021/22-es szezonban.

Olasz sajtóértesülések szerint Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan vezető tanácsadója már tárgyalt Contével, aki korábban a városi rivális Internazionale csapatát is a bajnoki címig vezette. Az olaszok már kész tényként kezelik Conte érkezését, a milánói csapat szurkolói pedig nem tudják, hogy nevessenek-e vagy sírjanak.

Zlatan Ibrahimovic tanácsadóként tért vissza az AC Milanhoz Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

Ahhoz nem fér kétség, hogy Conte remek edző, azonban pályafutása során soha egyik csapatánál sem töltött két évnél többet, ugyanis folyamatos összeférhetetlen ember, aki folyamatosan összeveszik a tulajdonosokkal, a sportigazgatókkal és olykor még a játékosokkal is összetűzésbe keveredik.