Vágólapra másolva!
A Premier League 27. fordulójának rangadóján a címvédő Manchester City 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedot az Etihad Stadionban, ezzel Pep Guardiola csapata továbbra is tartja a lépést a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató listavezető Liverpoollal. A találkozó azonban csak a nevében volt rangadó, a valóságban osztálykülönbség volt a két csapat között, ennek tükrében egészen döbbenetes, amit Erik ten Hag, a Manchester United edzője nyilatkozott a meccs után.

A találkozó nyolcadik percében a Manchester United talált egy hatalmas bombagólt, ezt leszámítva azonban át sem jött a félpályán a vendégcsapat, a City pedig 73%-os labdabirtoklással, 15 kapura lövéssel és 2.70-es xG-vel zárta az első félidőt, nem mellesleg Erling Haaland is kihagyta az év egyik legnagyobb helyzetét üres kapura. 

Haaland is csak a fejét fogta a hatalmas bakija után
Fotó: AFP

Ilyen első félidő után várható volt, hogy csak idő kérdése, mikor fordítja meg a meccset a City. Végül a bombaformában futballozó Phil Foden bombagóljával összejött az egyenlítés, majd a hajrában az angol támadó a második találatával megfordított a meccset, az utolsó szöget pedig Erling Haaland verte be a United koporsójába. A United teljesítményéről mindent elmond, hogy a Manchester City a három gólja mellett 73%-os labdabirtoklással, 27 lövéssel és 3.15-ös xG-vel zárta a mérkőzést, míg Erik ten Hag együttesének kilencven perc alatt egy kaput eltaláló lövése volt.

A borzalmas teljesítmény után a Manchester United holland edzője megkapta azt a kérdést, hogy a találkozó rávilágított-e a két csapat közötti óriási különbségre. 

Nem, egyáltalán nem. Sok problémánk van a sérülések miatt, mégis voltak lehetőségeink. Nagyon kicsi volt a különbség,

ráadásul egy vitatható pillanatban (amikor Ten Hag szerint a City játékosa, Kyle Walker lerántotta Rashfordot a hazaiak egyenlítő gólja előtt – szerk.) megszerezhettük volna a második gólt” – mondta a holland szakember, aki kiemelte, hogy csapata a tavalyi júniusi FA-kupa döntőben meg tudta szorongatni a Cityt, és persze hangsúlyozta, a vereség nem szégyen, mert Guardiola csapata a világ legjobbja. 

A Unitednak esélye sem volt, Ten Hag mégis úgy érzi, alig volt különbség a két csapat között
Fotó: AFP

A Manchester Unitednak ez volt a szezonbeli 11. veresége, a hátránya pedig már 11. pont a BL-szereplést érő negyedik helyen álló Aston Villa mögött. 

Januárban ugyanezek a kérdések merültek fel, mégis utolértük magunkat. Megpróbálunk közelebb kerülni hozzájuk.

 Nem mellesleg az ötödik hely is érhet BL-szereplést, szóval erre kell törekednünk, és meg kell nyernünk a meccseinket” – tette Erik ten Hag, akit februárban Mikel Arteta és Pep Guardola mellett jelöltek a hónap edzőjének.