A magyar szurkolókat is megőrjítette a riszálásával a gyönyörű ausztrál sportolónő

Horizontal
Nigeria's Tobi Amusan (R) clears a hurdle ahead of Japan's Yumi Tanaka (L) and Australia's Michelle Jenneke in the women's 100m hurdles heats during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 22, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Budapesten sem nélkülözte a védjegyévé vált, futam előtti bemelegítő riszálását Michelle Jenneke, a mosolygós ausztrál sportolónő pedig tovább is jutott a női 100 méteres gátfutás előfutamaiból az atlétikai világbajnokságon.

A három magyar gátfutót leszámítva Jenneke kapta a legnagyobb ovációt a Nemzeti Atlétikai Központban, részben annak köszönhetően, hogy bevetette a szokásos riszálását a futama előtt.

Végül a 30 éves ausztrál sportolónő eredményes is tudott lenni, hiszen a futamában harmadik helyen végezve bejutott a szerda esti elődöntőbe.

Jenneke időeredménye 12,71 másodperc volt, éppen annyi, amennyi egy korábbi futamban Kozák Lucának is, aki szintén kvalifikálta magát a következő körbe.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.