Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta, a holland Robert Doornbos szerint a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc nem eléggé kemény és agresszív ahhoz, hogy világbajnok váljék belőle a jövőben.

Leclerc túl "kedves" ahhoz, hogy világbajnok legyen?

2025-ben nagy változás következik be a Ferrari Forma-1-es csapatánál, ugyanis Carlos Sainz helyett a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc csapattársa. A korábbi F1-es pilóta, a Minardiban és a Red Bullban összesen 11 futamon rajthoz álló Robert Doornbos szerint a monacói versenyző személyisége akadályt jelenthet számára, ha a vb-címért, vagy Hamilton ellen kell majd küzdenie.

Charles Leclerc túl kedves ahhoz, hogy Forma-1-es világbajnok legyen. Nem tudja azt tenni, amit egy bajnok, például Hamilton és Verstappen. Tegyük fel, hogy a Ferrarié a legjobb autó jövőre. Azon a ponton Hamilton fel fogja falni.

Leclerc-ből hiányzik egyfajta keménység, ami a hibái esetén, vagy amikor a mérnökökkel kellene bánni, jól jönne" - mondta Doornbos a monacói pilótáról.

A motorsport.com megírta, hogy ezt a jelenséget már a korábbi F1-es világbajnok Nico Rosberg is felismerte, aki a tavalyi Olasz Nagydíj után bírálta Leclerc-t. "Már akkor stratégiai vereséget szenvedett, amikor hagyta, hogy Sainz kétszer is az ő szélárnyékát használja az időmérőn, ahelyett, hogy egy-egy lett volna. Nem tudom, talán Leclerc túl kedves, de ez egy kicsit sok volt" - mondta tavaly a német-finn pilóta.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek