Magyarországon vált hőssé az atlétika Eric Moussambanija

Horizontal
France's Benjamin Robert crosses the finish line ahead of Kenya's Emmanuel Kipkurui Korir, Tunisia's Abdessalem Ayouni and Spain's Mohamed Attaoui in the men's 800m heats during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 22, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai világbajnokságon, a férfi 800 méteres síkfutás hatodik előfutamában Faustino Prieto Alfaro kapta a legnagyobb tapsot a közönségtől, noha abszolút utolsóként, hatalmas lemaradással ért célba.

Az Egyenlítői-Guineából érkezett Prieto Alfaro nevezési idő nélkül szerepelt a rajtlistán, és hamar kiderült, hogy nem véletlenül.

A 2:04,20-as ideje (amely így új egyéni csúcs lett) majdnem 16 másodperccel maradt el az utolsó előtti helyezettől,

így már a mezőny nagy része szinte ki is pihente magát, miközben ő még a célegyenesben futott.

Ők küzdöttek a továbbjutásért a futamban – a háttérben pedig itt még nem bukkant fel Prieto Alfaro Forrás: AFP/Jewel Samad

Ugyanakkor így a közönség is rá tudott koncentrálni, és

hatalmas tapsot kapott a Nemzeti Atlétikai Központban.

Csakúgy, mint legendává vált honfitársa, Eric Moussambani a 2000-es sydney-i olimpián, a 100 méteres gyorsúszás előfutamában, ahol hasonlóan gyenge időeredményt teljesítve ért célba.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.