Vágólapra másolva!
A spanyol Jesus Puras (Citroen Xsara WRC) nyerte a világbajnokság 12. futamát, a Korzika-ralit. Összetettben továbbra is a finn Tommi Mäkinen és a brit Colin McRae áll az élen, akik az utóbbi két futamon nem szereztek pontot, a csapatoknál viszont a Peugeot átugrotta a Mitsubishit és a Ford nyakára hágott.
Vágólapra másolva!

Fotó: DPPI
Puras meghódította Korzikát

Az élen álló trió közül Didier Auriol járt a legrosszabbul. Durrdefektet kapott, s hiába tartotta magát a harmadik helyen, mégis több mint másfél perccel lemaradt az élen álló Purastól.

A nap második gyorsaságiját ismét Puras nyerte meg. Burns feljavulása után a másik két subarus is erőre kapott. Solberg negyedik lett, Martin előtt. Rovanperä lett az utolsó pontszerző, amellyel az összesített nyolcadik helyén áll.

Az utolsó előtti szakaszon Gilles Panizzi győzött, Puras csak a második legjobb időt futotta. Ekkorra már megszokottá vált e két kiváló aszfaltos pilóta cserélődése az élen. Solberg és Delecour még megúszta eső nélkül, azonban az utánuk következők, így Burns és Martin nem. Ők már elég sok időt vesztettek azzal, hogy óvatosan hajtottak a nyálkás úton. Ezután Colin McRae és az erőre kapott Mitsubishi WRC-vel Loix következett. Achim Mortl kiesett Subarujával, miután alaposan összetörte autóját.

Az utolsó gyorsasági szakasz akár döntő is lehetett volna a végkifejlet tekintetében, de nem; Puras kényelmesen megszerezte a végső győzelmet. Utána - ahogy sokan megjósolták - Panizzi, majd Auriol végezett dobogón.

Ha a világbajnokságot nézzük, a Korzika-ralin elért eredmények sem kavarták meg a ponttáblát. Tommi Mäkinen továbbra is vezet, megosztva az első helyet a fordos Colin McRae-vel akkor, két futammal a vb vége előtt.

Korzika legnagyobb nyertese a Peugeot volt, hiszen a konstruktőrök között a második helyre ugrott, a Mitsubishit megelőzve.

A mezőny ezután Ausztráliába utazik, hogy november elején megmérkőzzön a kemény aszfalt után a laza, murvás talajon.

Korzika-rali, végeredmény:
1. Puras, Marti (spanyol, Citroen Xsara WRC) 3:58:35.5 ó
2. G. Panizzi, H. Panizzi (francia, Peugeot 206 WRC) 17.5 mp. h.
3. Auriol, Giraudet (francia, Peugeot 206 WRC) 1:11.9 p. h.
4. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC) 2:53.9 p. h.
5. Burns, Reid (brit, Subaru Impreza WRC) 4:53.1 p. h.
6. Martin, Park (észt, Subaru Impreza WRC) 5:21.6 p. h.
...11. C. McRae, Grist (brit, Ford Focus WRC) 10:21.3 p. h.

Ajánlat:

Korábban: