Janikáék nem indulnak a Fehérvár-ralin

Vágólapra másolva!
Nem tud rajthoz állni a hétvégi Fehérvár-ralin, az országos bajnokság harmadik viadalán a címvédő ifjabb Tóth János, Tóth Imre (Bomba Rallye Team, Peugeot 206 WRC) kettős, mert a navigátor két csigolyája összecsúszott a péntek reggeli teszten.
Vágólapra másolva!

A páros versenyautója, a Peugeot 206 WRC csütörtökön este érkezett meg Magyarországra, úgyhogy Tóthék péntek reggel akarták kipróbálni, ám akkor kiderült, hogy nagyobb a baj Tóth Imre derekával, mint azt korábban gondolták.

"Egész héten fájt Imi dereka" - mondta ifjabb Tóth János. "Gyógyszereket szedett, volt kórházban is, de úgy érezte, hogy vállalni tudja a versenyt. Láttam rajta, hogy nagyon fáj a háta, meg hogy rosszul van, de azért csak elmentünk tesztelni. Direkt olyan úton próbáltuk ki a kocsit, amely 'dobálós', hasonló a gyorsasági szakaszokhoz."

- Mi történt?
- Akkor már nagyon fájt a háta, bement a kórházba, ahol megállapították, hogy két csigolyája összecsúszott. Az orvos ezek után nem javasolta neki a versenyen való részvételt. Mellesleg én sem tartottam jó ötletnek. Képzelje csak el, mi lett volna, ha mondjuk az egyik gyorsasági szakasz közepén rosszul lesz. Mit csináltam volna vele?

- Szerepet játszik a döntésben, hogy a Fehérvár-rali gyorsasági szakaszai egy kicsit az Akropolisz-ralihoz hasonlítanak, vagyis sziklás, köves utakon zajlanak?
- Igen. Ezek a gyorsaságik nagyon igénybe veszik az ember hátát, gerincét. Ha egészséges az ember, akkor ezt simán kibírja, ha azonban beteg, akkor csak szenved. Pedig Imi nagyon akart versenyezni. Teljesen letört, amikor megmondták neki, hogy nem mehet.

- Nem jutott eszébe, hogy más navigátorral vág neki a viadalnak?
- Megmondom őszintén, hogy nem. Ezek a pályák szinte teljesen újak számunkra - csak bizonyos részeiket ismerjük korábbról. Ilyen rövid idő alatt lehetetlen olyasvalakit találni, akivel össze tudnék szokni, akiben bízni tudnék az ismeretlen utakon.

Hogy a nézők ne csalódjanak és láthassák a magyar bajnokot, ifj Tóth János és a 206 WRC előfutóként rajthoz áll a Fehérvár-rali dunaújvárosi prológján.

Korábban:

Tóthék nyerték a Miskolc-ralit

Fórum:

Megverik-e Janikáékat?