Vágólapra másolva!
Balzsay Károly a Boksz Világszervezet nagyközépsúlyú világbajnoki címéért léphet szorítóba legközelebb, a kanadai Jean Pascal ellen.

A kategória trónja azután üresedett meg, hogy Joe Calzaghe lemondott róla. Így a WBO ranglistájának első (Balzsay) és második (Pascal) öklözője küzdhet meg az övért.

A szervezet már a versenytárgyalás dátumát és helyét is kiírta: arra jövő kedden a Puerto Ricó-i San Juanban kerül sor a két bokszoló klubja között. Amelyik istálló vagy promóter a nagyobb összeget ajánlja, az rendezheti meg az összecsapást.

A monokli.com internetes szaklap közlése szerint a minimális felajánlási összeg 300 ezer dollár, mely a küzdelem nyereményalapját képezi. A mérkőzést a versenytárgyalást követő 45-90 napon belül meg kell rendezni. A tárgyalás elmaradhat, ha a felek meg tudnak egymással egyezni, vagy keddig közel kerülnek hozzá.

Ez azt jelenti, hogy az interkontinentális bajnoki címet birtokló magyar öklöző (19 győzelem, 0 vereség) október 31-ig megvívja első világbajnoki címmérkőzését.