Vágólapra másolva!

Sulipóló-bajnokság



A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertették a Compaq Computer Magyarország Kft. által támogatott és a hazai utánpótlás nevelésében kiemelkedő jelentőségűnek szánt Sulipóló-bajnokság kiírásának részleteit. Az eseményen a pénteken véget érő férfi Magyar Kupa-sorozat két döntős csapatának képviselői is megjelentek.

A mérkőzéssorozatot három korcsoportban (8-10, 11-12, 13-14 évesek) rendezik. Az általános iskolák csapatai vidéken városi, Budapesten kerületi szinten versengenek, hogy aztán a legnagyobb létszámú tornák helyi győztesei az országos döntőben küzdjenek meg a Compaq Computer Sulipóló-bajnokság aranyérméért. Amint azt Babarczi Roland főszervező elmondta: az előző kiírásban mintegy 200 iskola képviseltette magát, és a különböző korcsoportok többezres létszáma biztonságot jelenthet a jövőre nézve. Adatai szerint az elmúlt két esztendőben hat vízilabda-szakosztály nőtt ki sulipóló-csapatokból.

A Honvéd-Spartacus - FTC-Vitalin Magyar Kupa-finálé is szóba került, és Wiesner Tamás, a ferencvárosiak szakosztályvezetője ehhez kapcsolódóan bejelentette: a csapatot már 1998 szeptembere óta támogató FILA sportszergyártó cég két évre hivatalosan is az együttes mögé állt, mostanra készültek el az új szerelések. Az FTC-t ezenkívül más szponzorok is segítik, köztük a december 31-ig kötelezettséget vállaló Régi Sipos Halászkert.

Ugyanakkor Wiesner elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy hétköznap rendezik a kupadöntőt, s a csütörtöki és pénteki két mérkőzés egyikét sem közvetíti a televízió.

(MTI)