Vágólapra másolva!

Vízilabda: egyenlített a BVSC <br/>

A BVSC-Brendon vízilabdacsapata csütörtökön a Szőnyi úton - még a hétfőinél is viharosabb találkozón - 7-6-ra legyőzte a vendég FTC-Vitalint, így a három nyert mérkőzésig tartó döntő állása 1-1-re módosult. A következő összecsapásra szombaton, a Komjádi uszodában kerül sor.

BVSC-Brendon - FTC-Vitalin 7-6 (1-1, 2-1, 1-1, 3-3)
Szőnyi út, 1800 néző, V: Puskás, Marjai
Góldobók: Märcz 3, Tóth F. 2, Németh, Dabrovszki 1-1, illetve Fodor 3, Dodog 2, Steinmetz B. 1

Az eredmény ezúttal kevésbé alakult változatosan, mint a hosszabbítással végződő első találkozón, ám részben a jóval népesebb közönségnek, részben az igen kemény első összecsapás emlékének köszönhetően paprikásra sikeredett a hangulat.

Különösen a harmadik negyed második felére volt ez igaz, amikor is gólok helyett a dulakodás vette át a főszerepet. Steinmetz Ádám például kétszer is közelharcba keveredett a BVSC védőivel. Mivel mindezek mellett a ferencvárosi Kósz, illetve a másik oldalon Szécsi sorozatban hatalmasakat védett, a két csapat 4-3-as vasutas-vezetéssel nézett a záró 7 perc elébe.

Az utolsó negyed eleje két Fradi-gólt hozott, másodjára például a harmadszor eredményes Fodor talált a kapuba, ami után a parton kitört a botrány. Gerendás Györgyöt, a címvédő BVSC edzőjét kiállították, a tréner pedig felettébb indulatosan rohant a zsűriasztalhoz tiltakozni.

Az eset kapcsán sokáig állt a játék, de meglepetésre a BVSC nyugodott meg jobban. Tóth Frank, majd a mesterhármast elérő Märcz dobott gólt, azután Szécsi-parádé következett a hazai kapuban, végül pedig egy tökéletes Dabrovszki-ejtés hullott az FTC kapujába. A végén a Ferencváros szépített, ennek ellenére a BVSC 7-6-ra győzött, 1-1-re módosítva a párharc állását.

(MTI)