Vágólapra másolva!

Kedden rangadóval rajtol a jéghokibajnokság<br/>

A Dunaferr - Ferencváros-Whirlpool rangadóval jövő kedden rajtol az I. osztályú jégkorongbajnokság. Az elmúlt évektől eltérően már nem négy, hanem hét csapat küzd az élvonalban.

Az ÚTE - több mint 40 év után először - nem indít csapatot, helyette viszont olyan vidéki nagyvárosok, mint Miskolc, Szeged és Győr, valamint a MAC-Népstadion együttese csatlakozott a legmagasabb osztályhoz.

A november 2-tól január 30-ig tartó alapszakaszban az együttesek oda-visszavágó alapon játszanak, ezután két részre szakad a mezőny: a felsőházban 3, az alsóban 4 klub folytatja. A rájátszásban további két oda-visszavágó lesz. A február 27-én kezdődő finálé négy győzelemig tart.

Az előzetes várakozások alapján a címvédő Alba Volán-FeVita és a Dunaferr kimagaslik a mezőnyből. Az FTC a dobogó harmadik fokára pályázhat, bár Mihók Béla szakosztályvezető szerint a fővárosi gárda nem feltartott kézzel lép pályára riválisaival szemben.

- Amíg nincs a fővárosban fedett pálya, addig nem egyenlőek feltételek. Remélem, az ISM segítségével minél előbb megoldódik a helyzet - tette hozzá Mihók.

A bajnokságban és a december 8-án rajtoló Magyar Kupában csapatonként egyaránt három-három légióst lehet nevezni a mérkőzésekre.

A válogatott Szeles Dezső szövetségi kapitány vezetésével november közepén Hollandiában vendégszerepel, 2000 februárjában Koppenhágában olimpiai selejtező, márciusban Kínában C-csoportos világbajnokság vár az együttesre.

(MTI)