Vágólapra másolva!

Fölényes győzelem Románia ellen<br/>

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar nőikézilabda-válogatott szerdán felkészülési mérkőzésen legyőzte a világbajnoki 4. helyezett, szintén olimpiai résztvevő Romániát.

Magyarország-Románia 31-19 (16-11)
Debrecen, 2000 néző, V: Klucsó, Lekrinszky (magyarok)
Magyarország: Pálinger - Kántor, Nagy A. 1, Kökény 1, Farkas Á. 8/4, Pigniczki 2, Kirsner 5 cserék: Farkas A. (kapus), Pádár 1, Zsemberyné, Pásztor, Siti B. 1, Kulcsár 4, Deli 6/2, Balogh B., Horváth M. 2
A románok góldobói: Popa 5, Ilie 3/1, Bora, Gheorghe, Ignat, Rotis, Mihai 2-2, Straton 1
hétméteresek: 7/6, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 6 perc

A vb-5. magyar válogatott Farkas Ágnes átlövés góljaival hamar elhúzott (8. perc: 6-2). A házigazda védőfalának áttörése az első félidő derekáig megoldhatatlan akadályt jelentett a románok számára. Ezután Mocsai Lajos szövetségi kapitány a védekezésben több variációt és új játékosokat próbált ki, olykor még érződött az összeszokottság hiánya. Ezért fordulhatott elő, hogy a szünetig maradt, s nem nőtt az ötgólos előny.

A második játékrész elején Balogh három ziccert rontott, de a vendégek sem jeleskedtek támadásban. A 33. percben már 18-11-re vezetett a házigazda. A különbség Nagy Anikó kiállítása miatt csökkent (19-14). Azonos létszám mellett újra a magyarok irányítottak, és fokozatosan elhúzott a Mocsai-csapat. Tíz perccel a vége előtt már 25-16 volt az állás. A hajrában a magyar gárda még emberhátrányban is tetszés szerint növelte előnyét.

Csütörtökön a két együttes zártkapus mérkőzést vív ugyancsak Debrecenben, majd a magyar válogatott szombaton a csehországi Hlukban játszik Eb-selejtezőt.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés után így nyilatkozott: - Három fő feladatot tűztem a csapat elé: az öt plusz egyes védőjátékot, az ebből indított lerohanásos támadásokat és a felállt védelem elleni új taktikai formulákat. Az első kettőt jobban hajtottuk végre, a harmadikat kevésbé. A vb-negyedik elleni eredményt tisztességesnek tartom, példamutató a hozzáállás és a szemlélet, ami játékosaimat jellemzi. A csehek elleni szombati Eb-selejtezőre 15 játékos utazik, az idő rövidsége miatt a tavalyi vb-keretben nagy változást nem tervezek.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja