Vágólapra másolva!

A Kelet győzött az évzáró kosárgálán<br/>

Czigler László három másodperccel a végső dudaszó előtt dobta azt a büntetőt, amellyel a Kelet csapata 114-113-ra győzött a Nyugat ellen a Körcsarnokban rendezett évzáró kosárgálán.

Kelet - Nyugat 114-113 (22-37, 30-24, 40-28, 22-24)
Körcsarnok, 1500 néző
legjobb dobók: Czigler 24, Maljkovic 22, Halm 15, Walke és Mészáros 13, Pavlovic 11, illetve Kálmán 21, Ivkovic 19, Bukva 16, Boros 13, Fodor 12, Németh 11

A telt házat adó közönség néző remek mérkőzést látott. A Nyugat kezdett jobban, és 13 ponttal elhúzott ellenfelétől, ám Maljkovicék - elsősorban távoli dobásokkal - fokozatosan ledolgozták a hátrányt, és a harmadik negyedben fordítottak. A hajrában rendkívüli izgalmak közepette a jobban összpontosító keletiek szerencsés győzelmet arattak.

Az összecsapás legértékesebb játékosának Czigler Lászlót (Atomerőmű SE) választották.

- A Nyugat érezhetően presztízst csinált a találkozóból, ezért a második negyedtől mi is erőszakosabban védekeztünk. Nagyszerű volt a hangulat, a szerencsésebbik csapat nyert - mondta Halm Rolland, a MOL-Szolnok játékosa.

- Ez volt a legmagasabb színvonalú kosárgála, amit valaha láttam - vélekedett Mészáros Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. - A végére nagyon felpörögtek a játékosok, igazán élvezetes küzdelem volt.

A felvezető programban az élsportolók és a MKOSZ közös csapata (köztük Erdei Zsolt ökölvívó, Pulai Imre kajakos és Csollány Szilveszter tornász) 43-38-ra legyőzte az újságírók és színészek együttesét (itt többek között Kósa L. Adolf, Vikidál Gyula, Selmeczi Roland szerepelt). A főmérkőzés második negyede után rendezett kétlabdás dobópárbajt a férfiaknál a Boros-Parker (Albacomp) duó, a nőknél a pécsi Béres-Károlyi kettős nyerte. A két győztes összecsapásán a férfiak bizonyultak jobbnak. A hárompontos dobóversenyben a szombathelyi Kálmán László győzött 13 ponttal.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kosárlabda Szövetség honlapján