Vágólapra másolva!
Rátgéber László szövetségi kapitány szerint szerencsésen alakult a magyarok számára a nőikosárlabda-Európa-bajnokság negyeddöntőjének párosítása. Nemzeti válogatottunk pénteken a spanyolok ellen mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

"A házigazda franciák vagy a címvédő lengyelek ellen valószínűleg sokkal nehezebb dolgunk lenne. Ugyanakkor a szerdai francia-spanyol felvételének megtekintése után megállapítható, hogy nagyon hajtós és összeszokott csapat vár ránk Le Mans-ban. Bízom a spanyolok elleni sikerben, s a legjobb négy közé kerülés egyben azt is jelentené, hogy részt vehetünk a jövő évi világbajnokságon" - mondta a kapitány.

A Kínában sorra kerülő 2002-es vb-re a kontinensviadal első 5 helyezettje kvalifikálja magát.

A Görögország elleni sorsdöntő győzelem után elhangzott véleményekből kiderül: a siker felvillanyozta a nőikosárlabda-válogatottat a pénteki (15.30 ó) Spanyolország elleni negyeddöntő előtt.

Csák Magdolna, aki 26 pontjával a szerdai mérkőzés legjobbja volt, így emlékezett a sikerre a csütörtöki szünnapon: "Az öltözőben elsírtam magam, mert a meccs előtt hatalmas lelki teher nehezedett ránk, mindenki továbbjutást várt a csapattól. Mi azonban nem roppantunk össze, ez a siker nagyot lendíthet rajtunk."

"Minden tornán vannak hullámvölgyek, de erre a sorsdöntő mérkőzésre sikerült összeszedni magunkat. Örülök, hogy 20 ponttal tudtam hozzájárulni a győzelemhez, a spanyolokat sem tartom verhetetlennek" - összegzett Seres Éva.

"Engem nem igazán érdekel, hogy kivel kerülünk szembe. Korábban nyertünk a nagy esélyes oroszok ellen, ezért a továbbiakban nincs senkitől félnivalónk. A legjobb négy közé szeretnénk jutni" - értékelt Iványi Dalma.

A görögök elleni győzelem után Rátgéber László - nagyon jóleső érzésekkel - órákig ült a számítógép előtt a gravelines-i sajtóközpontban, és válaszolt az e-mailen érkező, több mint száz gratulációra. (A kapitánynak az [email protected] címen lehet üzenni.)

A pénteki negyeddöntők programja:
13.15 ó: Oroszország-Jugoszlávia
15.30: Magyarország-Spanyolország
17.45: Franciaország-Szlovákia
20.00: Litvánia-Lengyelország
a 9-12. helyért:
8.45: Románia-Csehország
11.00: Görögország-Ukrajna

Korábban: