Vágólapra másolva!
Norvég-magyar finálét rendeznek pénteken Bécsben a Nemzetek-kupájában, miután Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata a csütörtöki győri elődöntőben könnyedén legyőzte Ausztriát.

Nemzetek-kupája, második elődöntő:
Magyarország - Ausztria 26-21 (16-7)
Győr, Magvassy-csarnok, 3000 néző
vezette: Ehrmann, Kunzig (németek)
Magyarország: Pálinger - Balogh 3, Kulcsár 4, Kindl 1, Prok, Deli 5/3, Lőwy 1, cserék: Sugár (kapus), Siti E. 5, Borók 5, Ferling 1, Kirsner, Pigniczki 1
Ausztria: Rusnachenko - Fritz 1, Müller 5/3, Sypkus 3, Ofenböck 8/3, Mika, S. Strass 1, cserék: Hofman (kapus), Engel 1, Maier, Engl, B. Strass 2
hétméteresek: 5/3, illetve 12/6
kiállítások: 10, illetve 4 perc

Kisebb sérülés miatt nem játszott a 2000-es év legjobbjának választott Radulovics (térd), valamint Pádár (könyök), míg Farkas Andreának egyetlen bajnokira vissza kellett utaznia klubjához Metzbe.

Pálinger három védésével megadta az alaphangot, negyedóra elteltével már 7-3 volt az állás. Remekeltek a magyarok, még emberhátrányban is növelték az előnyt. A szünet előtt kétszámjegyű lett a különbség (15-5).

A második félidőt az osztrákok kezdték jobban, 5-1-es sorozatukkal felzárkóztak. Azonban a győri közönségnek így sem kellett izgulnia, mert mindig akadt valaki, aki gyorsan lehűtötte a vendég reményeket.

Ameddig a magyarok teljes erőbedobással küzdöttek, addig nem volt azonos szinten a két együttes. Egy pillanatig sem forgott veszélyben a döntőbe jutás.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: - Az első 30 percben nagyon jól, dinamikusan és labdabiztosan játszottunk. Óriási különbség volt ekkor a két csapat között. Többen is kimagaslóan teljesítettek. A második félidőben mindenki lehetőséget kapott, és ekkor sem kellett tartani az osztrák felzárkózástól.

A győri mérkőzés után a kapitány 18 főre szűkítette a világbajnokságra készülő keretét. Ferling Bernadett visszatérhet klubjába, a Dunaferrhez.

A keret:
kapusok: Farkas Andrea, Pálinger Katalin, Sugár Tímea
mezőnyátékosok: Balogh Beatrix, Pálffy Zsuzsa, Radulovics Bojana, Borók Rita, Siti Eszter, Siti Beáta, Kulcsár Anita, Pádár Ildikó, Farkas Ágnes, Deli Rita, Lőwy Dóra, Kirsner Erika, Prok Beatrix, Kindl Gabriella, Pigniczki Krisztina

Mocsai hozzátette: elképzelése szerint 17 játékos utazik a december 4-én kezdődő vb-re, de csak 15 főt nevez be, hogy az esetleges sérülések miatt legyen módja változtatni.

A másik csütörtöki elődöntőben:
Norvégia-Dánia 24-23 (10-10)

A pénteki műsor (Bécs-Vörendorf):
3. helyért, 19 ó: Dánia-Ausztria
döntő, 21 ó: Norvégia-Magyarország

A világbajnok norvégok nagy küzdelemben nyertek az olimpiai aranyérmes dánok ellen a női kézilabda Nemzetek-kupája első elődöntőjében. A négycsapatos tornát az európai szövetség (EHF) tíz éves fennállása alkalmából rendezik.

Korábban:

Nemzetek-kupája-nyitány Ausztria ellen