Társoldalunk:

Új amerikai kosaras Pécsett

Új légiósa van a MiZo-PVSK-nak - péntek este Pécsre érkezett az NB I-es nőikosárlabda-csapat új szerzeménye, az amerikai Shea Mahoney.

Fotó: Laufer László
Shea (jobbra) tolmácsa lehet Iványi Dalma, a Utah Starzz volt légiósa is
A játékos Daricia Lunsfordként látta meg a napvilágot, férje - aki vele lesz pécsi tartózkodása alatt, együtt is jöttek a tengerentúlról - után használja a mostani nevét. Huszonnégy éves, 188 centis, 15 meccsen szerepelt már az amerikai női profi bajnokságban a New York Liberty színeiben, Európában pedig Finnországban, Németországban és Olaszországban játszott. Most Itáliából igazolták a vasutasok, az első ligás Risto Rovereto gárdájából. A négyes posztra, ahol a cseh Pechovával jön számításba.

Az a menedzseriroda közvetítette Pécsre, amely annak idején a Mecsekaljára irányította Latasha Byearst, aki viszont alig egy hónapot töltött a MiZo-Pécsi VSK-nál, aztán visszatért a tengerentúlra, holott hosszabb távon számítottak volna rá. "Shea nem fogja megváltoztatni a csapat arculatát. Nála drágább játékost már nem tudtunk volna megfizetni. Remélem, hasznunkra lesz" - mondta róla Rátgéber László vezetőedző.

Shea Mahoney már játszhat a pécsiek következő bajnoki-, Magyar Kupa- és Euroliga-mérkőzésén is.

Korábban:

Horváth László