Vágólapra másolva!
Peter Forsberg - sokak szerint a földkerekség legjobb centere - azt még valahogy elviselte volna, hogy megrepedt lépét eltávolították, de bokaszalag-operációja miatt kénytelen kihagyni a teljes 2001-2002-es szezont, s ezzel együtt a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpiát. Mindezt csütörtök este jelentette be Pierre Lacroix, a Colorado Avalanche elnöke és általános menedzsere.

Forsberg további négy hónapra kidől a sorból. A közlés súlyos csapásként éri a Stanley-kupa megvédésére készülő csapatot, melynek idén nem úgy megy, ahogy kellene, habár biztos playoff-helyen van a szezon félidejénél.

Ettől eltekintve a kapusok parádéját hozta a forduló: négyen is megőrizték kapujukat a góltól: Byron Dafoe, John Grahame, Johan Hedberg és Jose Theodore. Dafoe és Grahame a Boston Bruins hálóőrei, előbbi négy bombát megfogott, majd le kellett cserélni, mert influenzája oly mértékben elhatalmasodott rajta. Sebaj, jött a tartalékkapus, és ő is megfogta valamennyi - tizenkettő - kapujára tartó lövést.

Hedberg 36 lövést hárított, tavaly kezdődött NHL-karrierje ötödik shutoutja volt ez a meccs, míg Theodore a Canadiens kapujában 26-szor avatkozott közbe bravúrosan, ebben a szezonban harmadszor húzta le a rolót.

Pavel Bure, a Florida Panthers orosz sztárja, a legutóbbi kér szezon gólkirálya kezét törte a keddi, Dallas Stars elleni meccsen, s minden bizonnyal lemarad a téli olimpiáról, akárcsak Forsberg. Óriási csapás, mind az orosz válogatottra, mind a hokirajongókra nézve.

A Boston fölényes győzelméhez Joe Thornton góllal és gólpasszal járult hozzá, a 194 centis center már 50 pontnál tart, szorosan ott van az egész szezonban vezető Jarome Iginla (Calgary) mögött, aki 53 pontot gyűjtött.

Közlekedési szabálysértés miatt 100 óra közmunkára ítélték Szergej Fjodorovot, a Detroit Red Wings kétszeres Stanley-kupa-győztes orosz játékosát. Fjodorovot még szeptember 23-án állították meg, miután BMW-jével elszáguldott egy piros lámpánál várakozó autó mellett. A 31 éves hokisról a helyszínen kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, később, a rendőrségen elvégzett vizsgálat éppen a határérték alatti eredményt állapított meg.

A tárgyalást eredetileg februárra tűzték ki, de az orosz válogatott tagjaként a Salt Lake City-i téli olimpiára (február 8-24.) készülő Fjodorov kérésére egy hónappal előbbre hozták. A csatárt - aki elismerte vétségét - mellékbüntetésként 1010 dolláros pénzbírsággal sújtották.

Eredmények:
Boston Bruins - Los Angeles Kings 5-0
gól:
J. Thornton, Guerin, Lapointe, Szamszonov, Murray

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0-2
gól:
Lang, Richer

Montreal Canadiens - New York Islanders 4-0
gól:
Juneau, Petrov, Ribeiro, Hossa

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3-2
gól:
Dopita, Primeau, Brashear, ill. Sykora, Gomez

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 2-1
gól:
Daze, Dubinsky, ill. Vyborny

Nashville Predators - Minnesota Wild 2-2
gól:
Johnson, Arhipov, ill. Zsoltok 2

Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 1-4
gól:
Battaglia 2, Vasicek, O'Neaill, ill. Horcoff

Korábban:

Gólképtelen Rangers

Ch. Gáll András