Vágólapra másolva!
Jayson Williams, a New Jersey Nets egykori kosarassztárja hétfőn reggel feladta magát a kingwoodi (New Jersey állam) rendőrségen. A 33 éves, 208 centis exsportoló - az NBC Sports NBA-szakkommentátora - 12 nappal ezelőtt lakásán valószinűleg véletlenül lelőtte Costas Christofi 55 éves limuzinsofőrt.

Williams, két férfi kíséretében, a hátsó bejáraton ment be a rendőrség épületébe, megpróbálva elkerülni a szaglászó újságirókat - sikertelenül. Nyilatkozni azonban nem volt hajlandó, miként a rendőrség sem adott ki semmiféle közleményt Williams őrizetbe vételével kapcsolatban.

Costas Christofit február 14-én találták holtan - mellkasán lőtt sebbel - Williams házában, ahol éppen egy összejövetelt tartottak. Chris Adams, Christophi sógora szerint - legalábbis a családot igy informálta a rendőrség - emberölés miatt emelnek vádat a volt kosaras ellen.

A New York Daily News értesülése szerint az a lehetőség is felmerül, hogy Williams - miután véletlenül elsült a kezében a pisztoly, és a golyó mellbe találta Christofit - hagyta elvérezni a férfit. Ebben az esetben a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja súlyosbodhat szándékos emberölésre.

Kevin Sullivan, az NBC Sports alelnöke egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a történeteket. Williams önéletrajzi könyvében őszintén beszélt dorbézoló, bulizó életmódjáról, s arról is, hogy nem egy kocsmai verekedésben vett részt élete során. 1992-ben összetört egy söröskorsót egy kocsmáros fején egy chicagói bárban, két évvel később pedig a meadowlands-i autóparkolóban (itt van a Nets csarnoka) lövöldözött félautomata fegyverével.

Williams ellen jelenleg is eljárás van folyamatban, amiért tavaly novemberben mellbe lökött egy rendőrt egy New Jersey-i bárban.

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Botrányok az NBA-ben

Korábban:

Emberöléssel vádolják az egykori NBA-sztárt