Vágólapra másolva!
Óriási izgalmak közepette, a hosszabbításban kiharcolt győzelemmel a Vasas pólócsapata hódította el a Magyar Kupát az FTC ellenében. Ezzel - megvédve címét - tizenkettedik kupasikerét aratta az angyalföldi gárda.

Férfivízilabda-Magyar Kupa, döntő:
Vasas - Ferencváros 9-8 (3-1, 3-3, 1-1, 0-2, 2-0, 0-1)
Szőnyi út
vezette: Marjay, Kiszely
gól: Székely, Varga Zs. Madaras, Varga T. 2-2, Vári 1, illetve Nyéki 3, Hosnyánszky 2, Tóth L., Tiba, Paján 1-1

A Vasas a második negyed elejére úgy szerzett 4-1-es előnyt, hogy közben kihagyott két emberelőnyös helyzetet. Már mindenki elkönyvelte a címvédő sima sikerét, csak a Fradi játékosai nem: másfél percen belül kiegyenlítettek (4-4). A folytatásban általában a Vasas diktált, 7-5-ös előnyével kezdődött az utolsó játékrész. Az FTC fiataljai azonban még egyszer újítani tudtak, és sikerült kiegyenlíteniük: a 7-7-es eredmény azt jelentette, hogy hosszabbításban dől el a kupa sorsa. Ennek első három percében Madaras két gólt lőtt, s ezzel már-már bebiztosította a Vasas győzelmét. A végén még volt lehetősége az FTC-nek is, de csak szépítenie sikerült.

A Vasas dicséretére szól, hogy a befejező három játékrészt kiállított edzője, Somossy nélkül játszotta végig, s így is meg tudta nyerni a meccset. Bár az FTC lényegesen rutintalanabb, fiatal csapata - élén az egyetlen "öreggel", az olimpiai bajnok kapussal, a jugoszláv Sostarral - minden elismerést megérdemelt helytállásáért, a Vasas győzelme megérdemelt volt.

A kupagyőztes jó előjelekkel készül a jövő hét végén, illetve az április 13-án sorra kerülő Mladost Zagreb elleni KEK-fináléra.

A végeredmény:
1. Vasas (Németh, Kósz, Székely, Madaras, Mátyás, Vindisch, Varga T., Hesz, Varga D., Vári, Plézer, Varga Zs., Steinmetz)
2. FTC
3. Honvéd és OSC

Korábban:

Korábban kezdődik a pólódöntő

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?