Társoldalunk:

Slagelsében játssza két kézimeccsét a Loki

Végérvényesen eldőlt, hogy a Debrecen jutott a nőikézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjébe, ahol ellenfele a dán sztárcsapat, a Slegelse lesz. A nagy érdeklődés ellenére a magyar csapat feladta a pályaválasztói jogot, így mindkét összecsapásra Dániában kerül sor.

Bebizonyosodott, hogy a görög Anagenniszi Artasz érvényes nemzetközi játékengedély nélkül szerepeltette január 5-én Debrecenben az orosz Katerina Kuplevicset. A vendégek nyertek 31-24-re, de az európai szövetség 10-0-s gólkülönbséggel a magyaroknak ítélte a győzelmet. A görögök fellebbeztek, ezt az EHF most elutasította. Az idegenbeli visszavágón a Debrecen 26-25-re győzött.

A Debrecen a nyolcaddöntőben a dán Slagelse ellen lép pályára. A rivális a világ egyik legerősebb bajnokságában elsőségre esélyes. Éppen ezért nem meglepő, hogy a magyar csapat feladta a pályaválasztói jogot, és mindkét összecsapásra Dániában kerül sor. (Az időpontok: február 15. és 16., mindkét napon 14.00.)

Ebben a kupában érdekelt még a Cornexi-Alcoa és a Dunaferr is. A székesfehérváriak a román Rapid Bucuresti-tel (első mérkőzés: Bukarest, február 15., 11.00, visszavágó: február 22., 18.00), a dunaújvárosiak a spanyol Akaba Bera Bera San Sebastiannal (első találkozó: február 15., 18.00, visszavágó: San Sebastian, február 23., 12.00) találkoznak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK