Vágólapra másolva!
Az edzőváltást követően a játékoskeretben is megtörténtek az első változások Debrecenben, ahol a DVSC-Valdor nőikézilaba-csapata szerződtette a litván Ruta Latakaitét (Hypo) és a román Alina Aritont (Ursus) is.

Több héten át tárgyalt két kiszemeltjével a DVSC-Valdor nőikézilabda-csapata, s végül sikerült is megállapodni az új játékosokkal a klubvezetésnek. Ősztől a csapatot erősíti majd a litván Ruta Latakaite, illetve a román Alina Ariton.

Ariton utoljára a kolozsvári Ursus együttesével ért el sikereket (a Challenge-kupában a negyeddöntőben esett ki az együttes a lengyel Nata AZS-AWFiS Gdanskkal szemben), a 23 éves balszélső tagja volt az 1999-es, kínai junior világbajnokságon, Dumitru Musi irányításával aranyérmet szerző együttesnek.

A litván Latakaite jól ismerheti Aritont, hiszen ő maga is részt vett a junior vb-n, sőt, a második helyen végző litván együttes egyik erőssége volt a fiatal irányító. Az osztrák Hypo gárdájából érkező játékos az új debreceni tréner, Balogh Zoltán kiszemeltje, ő kölcsönjátékosként érkezik a cívisvárosba.