Vágólapra másolva!
A csoportelsőség szempontjából különösen fontos, szerda délelőtti mérkőzésen a magyar férfivízilabda-válogatott 9-5-re verte Románia legjobbjait a barcelonai világbajnokságon.

Csoportmérkőzések, 2. forduló, A csoport:
Magyarország - Románia 9-5 (1-1, 1-1, 2-1, 5-2)
gól:
Benedek, Fodor, Biros, Molnár 2-2, Varga Zs. 1, illetve Cretu 2, Bonca, Musat, Radu 1-1

Ezúttal a szokásosnál jóval nagyobb jelentősége volt a magyar csapat világbajnoki csoportmeccsének. A horvátok elleni 7-7-es nyitótalálkozó után - és főképpen miatt - nem csupán az volt a feladat, hogy Kemény Dénes legénysége legyőzze a román együttest, hanem hogy minél nagyobb különbséggel tegye azt.

A végelszámolásnál ugyanis - lévén Románia mellett a gyengécske Kanada tagja még a csoportnak - bizonyosan a románok elleni gólkülönbség rangsorol majd a magyar és a horvát csapat között.

Ennek szellemében, de csöppet sem a remélt magyar fölény jegyében indult a szerdai matinés találkozó, amelyen egy Molnár-kapufával végződő akciót követően a románok szereztek vezetést. Benedek ugyan bő két perccel a játékrész vége előtt megúszás után egyenlített, de alapvetően szétszórtság, fegyelmezetlen játék, könnyelműen ellőtt labdák jellemezték magyar oldalon az első negyedet.

A dekoncentráltság sajnos maradt a második 7 percre is, kevesebb mint másfél perccel a második szünet előtt ugyanis Fodor még mindig csak az egyenlítő találatot szerezte meg.

A harmadik negyedben Kásás, Biros és a többiek is sorozatban hibáztak, ennélfogva harmadszor is a románok jutottak előnyhöz (2-3). Fodor előnyből egalizált, aztán viszont magyar kapufák következtek, mígnem végül Varga Zsolt centerből eredményes tudott lenni, s nagy nehezen sikerült átvenni a vezetést (4-3).

A negyedik negyedre Kemény kapitány hangja szinte teljesen elment, "suttogva elkiabált" utasításai nyomán viszont végre el tudott húzni a csapat: előbb Benedek négyméteresből alakította 5-3-ra, majd Molnár látványos megoldással 6-3-ra az állást. Biros duplája nemcsak egyenként is gyönyörű volt, de végre jelentősebb különbséget is eredményezett (8-4).

Molnár zárta a magyar gólok sorát, ami azonban a sajnálatos lényegen nem változtatott: nyögvenyelősen, csaknem félórás harmatgyenge játékot követő jó hajrával győzött, de nem eléggé nagy különbséggel a magyar válogatott.

További eredmények
A csoport:
Horvátország - Kanada 13-3

B csoport:
Szerbia és Montenegró - Ausztrália 7-6
Egyesült Államok - Japán 14-4

C csoport:
Olaszország - Németország 11-8
Görögország - Kína 17-2

D csoport:
Spanyolország - Oroszország 10-8
Szlovákia - Brazília 7-4