Vágólapra másolva!
A Kelet-Nyugat gálák 15 éves történetében az idén először a 8000 férőhelyes Budapest Sportaréna ad otthont a hagyományos évzáró kosárlabda-eseménynek.

A rendezvényre - amely a 60 éves szövetség "utóprogramja" - december 20-án kerül sor, tehát ezúttal nem a két ünnep között. A férfi és női liga ugyanis egy bajnoki forduló elhalasztásával járult hozzá ahhoz, hogy az idegenlégiósok is pályára léphessenek.

A műsor reggel 9 órakor a GYISM támogatásával létrejött, ingyenes Kosár Jam Sessionnel kezdődik. A délutáni blokkot a 23 év alattiak mérkőzése, a Rookie Game nyitja meg, ezt követi az első női Kelet-Nyugat találkozó, majd pedig az est főattrakciójaként a férfiak összecsapása. A kezdőötösöket mindkét meccsre a szurkolók állíthatják össze voksaikkal.

A gálán a himnuszt - Király Linda tavalyi malőrje után - a Cotton Club Singers énekli majd, de fellép még a francia Slam Nations, a szlovén Frogs kosár akrobatacsoport és a magyar Experidance táncegyüttes is. A rendezvényen megalakul a Válogatottak Klubja, a sportág hazai nagyjait - 1935 óta 244 férfi és 204 nő húzta magára a címeres mezt - a FIBA Europe görög elnöke is köszönti.

A jegyárusítás hétfőn kezdődik, a belépők 1300-2500 forintba kerülnek, de a diákok és nyugdíjasok korlátozott számban 560 forintért is bejuthatnak.