Vágólapra másolva!
Miután január elején, a Fotex elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően bejelentette szezonvégi visszavonulását Valero Rivera, megindultak a találgatások, vajon ki lesz a Barcelona férfikézilabda-csapatának új vezetőedzője. A jelöltek között felmerült a Fotex KC Veszprém jelenlegi mesterének neve is.

A világ egyik legsikeresebb edzője húszévnyi szolgálat után döntött úgy, az idény végeztével befejezi az edzősködést. Rivera 1983-tól kezdve összesen 69 trófeát nyert a Barcelonával, köztük hat BL-serleget, öt európai Szuperkupát és 12 bajnoki aranyérmet.

Február elején egy, a Barcelonával foglalkozó honlap kisebb fejtegetésbe bocsátkozott, vajon ki lehet majd Rivera utóda. Spanyol lapok szerint az első számú jelölt a francia Montpellier 43 éves trénere, Patrice Canayer lett, aki visszautasította a felkérést.

A lap úgy tudja, hogy Rivera ezek után egykori játékosát, a tavaly július óta a másodosztályú Alcobendasnál dolgozó, Rafa Guijosát javasolta, de komolyan felmerült Zdravko Zovko, a Fotex-Veszprém vezetőedzőjének neve is.

A sport1.de információja alapján a katalán klub kivetette hálóját két Bundesliga-edzőre is, mind Alfred Gislason (Magdeburg), mind Noka Serdarusic (Kiel) meg is erősítette a Barcelona megkeresését, ám mindketten kijelentették, érvényben lévő három, illetve két évre szóló szerződésüket szeretnék kitölteni Németországban.

A jelenlegi helyzetről Eusebi Brosát, a barcelonai Sport szakíróják kérdeztük, aki elmondta, Zovko szerződtetése egyelőre csak pletykaszinten merült fel, a klub ugyanis várhatóan házon belül oldja meg a kérdést, s Rivera utóda eddigi segítője, Xesco Espar lesz.

A lapnak nyilatkozva ezt megerősítette Josep Maria Bartomeu sportigazgató is, hozzátéve: "a végleges döntés még nem született meg". Hajnal Csaba, a veszprémiek ügyvezető elnöke a Népszavában úgy vélekedett, heteken belül meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek a Fotex következő egy, két, három évét meghatározzák.

"Zovko korrekt, becsületes ember, jól is érzi magát nálunk, őt jobban érdekli a csapat és a szakmai munka színvonala, mint az anyagiak. A közeli napokban dől el, szerződést hosszabbítunk-e."

Horvát források szerint Zovko "hivatalosan" nem tárgyalt a katalán együttessel, a Barcelona vezetői ugyanis úgy vélik, amíg nincs kimagasló sikerre képes csapatuk, addig nem érdemes sztáredzőt foglalkoztatni.

Visszavonul a legsikeresebb kézilabdaedző/sport/csapat/kezilabda/20040106lengyel.html?pIdx=1