Társoldalunk:

Felemás sorsolás az európai kézikupákban

2004.10.19. 13:59

Egyformán kaptak nehéz és könnyű ellenfeleket az európai kézilabdakupákban érdekelt magyar csapatok a keddi bécsi sorsoláson.

A nők között a Bajnokok Ligájában a Dunaferr a spanyol Mar Valenciával, a szerb-montenegrói Buducnost Monettel és a dán Ikast Bordinggal került azonos csoportba. Az erőviszonyok meglehetősen kiegyensúlyozottak, a dunújvárosiaknak ezzel együtt jó esélyük van, hogy az élen végezzenek. Az első két helyezett bejut a negyeddöntőbe, a harmadik pedig átkerül a KEK negyeddöntőjébe.

Az EHF-kupában három magyar csapat is érdekelt. A BL-selejtezőben alulmaradt Győri Graboplast ETO KC a nem lebecsülendő lengyel SPR Lublint, az eddig pihenő Ferencváros a viszonylag könnyedén legyőzhető svéd Önneredst, a székesfehérvári Cornexi-Alcoa pedig a német bajnokság egyik legjobbját, a Szrnka Hortenziával felálló Frankfurter HC együttesét kapta ellenfelül. Az FTC és az ETO itthon kezd.

A KEK-ben a Vác a kellemetlen macedón Tutunski Kombinat Prilep ellen lép pályára, az első mérkőzésre idegenben kerül sor. Valamenyi női sorozatban januárban folytatódnak a küzdelmek, mivel hamarosan a december 9. és 19. közötti magyarországi Eb-re készülő válogatottaké lesz a főszerep.

A férfiaknál a KEK-ben búcsúzott a Nyíregyháza, így a mostani sorsolás alkalmával az EHF-kupás Dunaferrnek és a Tatabánya-Carbonexnek volt izgulnivalója. A dunaújvárosiak végül a jók közé sorolandó szlovén Cimos Koperrel, a tatabányaiak pedig a szintén jelentős erőt képviselő francia Dunkerque-kel játszanak a 32 között, előbbi otthon, utóbbi idegenben kezd.

Csak a férfi BL-ben nem sorsoltak, ott ugyanis már zajlanak a küzdelmek. A két magyar érdekelt, a Pick Szeged és a Fotex KC Veszprém két forduló után vezeti csoportját.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK