Vágólapra másolva!
Az elrontott utolsó tíz perc miatt csak a bronzéremért játszhat a magyar női junior kézilabda-válogatott, amely a pénteki elődöntőben kikapott a címvédő orosz csapattól a csehországi világbajnokságon.

Elődöntő:
Oroszország - Magyarország 25-22 (11-11)
gólszerzők: Vjahireva 9, Uszkova 7/3, Bliznova 3, Levina, Kocsetova, Csernova 2-2, illetve Sopronyi, Szamoránszky 4-4, Tápai 4/4, Laluska 3, Bódi, Juhász, Gerstmár 2-2, Balogh 1.

Mintegy száz magyar szurkoló látogatott ki Brnóba, hogy buzdítsa az eddig remekül szereplő csapatot. Rajtuk semmi sem múlott. Az utóbbi két kiírásban - négy, illetve két éve - ez a két válogatott vívta a finálét, és mindkétszer az oroszok nyertek.

Kemény védekezéssel nyitott Mátéfi Eszter alakulata, ezt az elején csak Bliznova tudta áttörni. Az EHF-kupa-győztes Tápai kétszer rontott, azonban a többiek kisegítették, és a hetedik percben először vezettek a magyarok. Ez az állapot azonban nem bizonyult tartósnak, mert Tomori kiállítása alatt fordított a rivális. Az orosz lendület aztán sokáig megmaradt, majd Bódi kétszer villant - utóbbi alkalommal emberhátrányban.

A cseh bírókettős a későbbiekben sokszor ítélt a magyarok ellen, így perceken keresztül létszámfölényben voltak az oroszok. Ezzel éltek is, nőtt a különbség, noha Triffa jó védett. A folytatásban agresszívebben támadtak a magyarok, ennek eredményeként pedig közvetlenül a szünet előtt Tápai értékesített büntetőjével egyenlő lett az állás.

A második félidő elején - 3-2 után újra - átvette a vezetést a Mátéfi-alakulat, azonban Vjahireva emberhátrányban duplázott, így a kezdeti lelkesedés alábbhagyott. Ettől kezdve fej fej mellett haladt a két csapat, majd Szamoránszky pillanatai következtek, így megint kis lépéselőnyhöz jutott az egyre jobban védekező magyar válogatott.

Ezt követően hat percig nem esett egyetlen gól sem, de a magyarok előbb eszméltek, és 19-16-ra elhúztak. Vjahireva tartotta a lelket a többiekben, és pillanatok alatt megint szoros lett az állás.

Következett a záró tíz perc, amelynek elején a felnőtt válogatottban is szereplő Uszkova előbb egyenlített, majd hetesből fordított. A legrosszabbkor került hullámvölgybe a magyar csapat, amelynek ekkor szerencséje sem volt, Laluska két lövése is a kapufán csattant, míg Gabiszova ziccert is fogott.

Ezzel eldőlt a csata, az oroszok megint döntősök, a magyarok - akik 11 perccel a vége előtt még 20-17-re vezettek - a legjobb esetben a bronzéremmel vigasztalódhatnak.

A másik elődöntőben:
Norvégia - Koreai Köztársaság 27-22

vasárnap:
a 3. helyért:
Koreai Köztársaság - Magyarország 12.30

a döntőben:
Norvégia - Oroszország 15 ó.