Vágólapra másolva!
A spanyol Portland San Antonio lesz az MKB Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést március 25-én vagy 26-án Veszprémben rendezik, míg az egy héttel későbbi visszavágónak a spanyol együttes ad otthont.

"Elégedett lehetek a sorsolással, mert szerettük volna elkerülni a Ciudad Realt. A Portland San Antonio sem könnyű ellenfél, telis-tele van világsztárral ez a gárda is. Itt játszik az irányító-átlövő Balic, aki talán a világ legjobbja jelenleg, és van két kiváló kapusa is az együttesnek. Nem lesz könnyű csata, de úgy érzem, van esélyünk, mert a mi csapatunk is nagyon jó. Bízunk benne, hogy a BL-sorozatban most lesz majd a két legjobb összecsapásunk. Kemény, szoros párharcra számítok" - nyilatkozta Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője.

A Portland San Antonio a negyeddöntőben a címvédő Barcelonát, a 16 között pedig egy másik spanyol együttest, az Ademar Leont búcsúztatta. Tavaly a nyolcaddöntőben esett ki a gárda - a Barcelonával szemben -, míg 2004-ben kettős győzelemmel nyerte meg a KEK-et. A 2002-2003-as kiírásban, a BL-elődöntőben a Veszprém 28-20-as vereség után hiába nyert 30-26-ra, a spanyolok kerültek a fináléba, ahol aztán alulmaradtak a francia Montpellier-vel szemben.

Egy szezonnal korábban is összetalálkozott a Veszprém és a Portland San Antonio, ám akkor az elődöntőből a magyar bajnok ment tovább: 27-19 volt a Bakonyalján, és 27-21-es vereség a spanyol gárda otthonában. A finálét végül a német Magdeburg nyerte. A Portland az 1999-2000-es KEK-döntőben is összefutott magyar klubbal, a Dunaferr hiába nyert otthon 26-20-ra, idegenben kikapott 28-19-re.

A veszprémiek a negyeddöntőben a francia Montpellier-t ejtették ki, miután idegenben 23-21-re kikaptak, és otthon 27-22-re nyertek. A nyolcaddöntőben a dán Aarhus nem jelentett akadályt, hazai pályán 30-21-es, vendégként 31-28-as siker született. A csoportmeccsek alatt csak egy vereséget szenvedett a magyar bajnok, a spanyol Ciudad Real 34-23-ra verte a Veszprémet, amely számára ez is elég volt az első helyhez.

Az előző két idényben a Veszprém negyeddöntős volt (a Ciudad Real kétszer oda-vissza verte a magyar csapatot), előtte pedig elődöntős, akkor a mostani rivális volt a végállomás. A 2001-2002-es szezonban ugyan sikerült a Portlandot az elődöntőben kiejteni, ám a Magdeburg a fináléban jobb volt.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyol gárda otthonában rendezik.

A férfi európai kupák elődöntőinek párosítása:
Bajnokok Ligája
MKB Veszprém - Portland San Antonio (spanyol)
Ciudad Real (spanyol) - Flensburg-Handewitt (német)

EHF-kupa
Gummersbach (német) - TBV Lemgo (német)
US Creteil (francia) - Göppingen (német)

KEK
Constanta (román) - Valladolid (spanyol)
Medvegyi Csehov (orosz) - Nordhorn (német)

Challenge-kupa
Steaua Bucuresti (román) - Medvescak Zagreb (horvát)
Sporting Horta (portugál) - Bern Muri (svájci).