Vágólapra másolva!
A Vasas és az Eger összekerült egymással a férfivízilabda-Euroliga legjobb 16 csapatot tömörítő főtábláján, a Honvédot könnyebb csoportba sorsolták ugyanitt, míg a második számú kontinentális sorozat, a LEN-kupa egyenes kieséses rendszerű nyolcaddöntőjében a Szeged az olasz Nervit kapta ellenfélnek.

Forrás: [origo] Edzői nyilatkozatok

Az Euroliga főtábláját négyszer négyes csoportokba rendező vasárnapi, margitszigeti sorsolása balszerencsésen alakult a három érintett magyar együttes közül kettőnek a szempontjából is, amennyiben a C betűjelű négyesbe került a Vasas és az Eger, ráadásul csoporttársnak is két nagyon nehéz rivális jutott az olasz Pro Recco és az orosz Sturm Csehov révén.

A magyar bajnok Honvéd mellé viszont ezúttal odaállt Fortuna, hiszen a továbbjutást érő első két hely egyike bizton megszerezhetően tűnik a spanyol CNA Barceloneta, az olasz Posillipo és a görög Panioniosz ellenében.

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője: "Ez az első olyan évünk az utóbbi négy esztendőt tekintve, amióta Budapesten tartják a sorsolást, hogy a helyzetünk picit könnyebb, vagyis hogy jónak mondható csoportba kerültünk."

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Szép kihívás ez fiatal csapatomnak."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "Soha sem voltunk még könnyű csoportban, a sorozat most folytatódik, nehéz ügy lesz a továbbjutás."

A LEN-kupa legjobb 16 gárdája között érdekelt Szeged ha nem is könnyen, de verhető riválist kapott a Nerviben, amely nem tartozik a közvetlen olasz élvonalhoz. A párharc első mérkőzését Olaszországban rendezik.

Juhász György, a Szeged szakosztály-vezetője: "Kifejezetten örülünk a sorsolásnak, mert eleve sikerült elkerülni az oroszokat, nekünk jó a Nervi."

Az Euroliga beosztása:
A csoport: Partizan Beograd (szerb), Ethnikosz (görög), Mladost Zagreb (horvát), Brescia (olasz)
B csoport: Jug Dubrovnik (címvédő, horvát), CN Marseille (francia), CN Barcelona (spanyol), Olympiakosz (görög)
C csoport: Pro Recco (olasz), Sturm Csehov (orosz), BRENDON-FENSTHERM-ZF-EGER, TEVA-VASASPLAKET
D csoport: DOMINO-BHSE, CNA Barceloneta (spanyol), Posillipo (olasz), Panioniosz (görög)

A LEN-kupa nyolcaddöntőjének párosítása:
Nervi (olasz) - SZEGED-BETON VE
Dinamo Moszkva (orosz) - Jadran Hercegnovi (montenegrói)
Budvanszka Rivijera (montenegrói) - Spandau 04 (német)
Cremona (olasz) - Galatasaray (török)
CN Sabadell (spanyol) - CN Terrassa (spanyol)
Mariupol (ukrán) - Szpartak Volgograd (orosz)
Sibenik (horvát) - CN Mataró (spanyol)
NC Hiosz (görög) - Kazany (orosz)

Az első játéknap lehetséges időpontjai mindkét sorozatban: november 29., december 2. vagy 3. A Szeged visszavágóját december 16-án vagy 17-én rendezik és ugyanekkor bonyolítják le az Euroligában a második fordulót.