Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán kikapott a favorit Szpartak Moszkvától a női kosárlabda Euroliga 9. fordulójában.

Eredmény, 9. forduló, A csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Szpartak Moszkva (orosz) 62-73 (25-13, 7-32, 18-12, 12-16)
pontszerzők:
Matovic 15, Cserny 11, Gorbunova 10/3, Branzova 10, Horváth Zsuzsanna 8, Honti 6, Kocsis 2, illetve Taurasi 20, Thompson 15, Abroszimova 10, Penicheiro 9, Bibrzycka 8, Liszina 4, Bird 4, Matic 3.

Az előző szezonban az Európa-kupában diadalmaskodó Szpartak olyan sztárokkal érkezett, mint az amerikai Sue Bird, Tina Thompson, az orosz Európa-bajnok Irina Oszipova vagy a 2003-as év európai legjobbjává választott lengyel Agnieszka Bibrzycka. A centersorban ott volt a Pécsről hazatért Jekatyerina Liszina, a kispadon pedig Székely Norbert elődje, a Sopronból tavaly távozott Natalia Hejkova ült.

A novemberi "odavágót" 76-59-re megnyerő fővárosi elitakalulat kezdetben egyáltalán nem igazolta félelmetes hírnevét, miután a nyitó negyed felénél még csak négy pontnál tartott, nemsokára pedig 25-9 állt a táblán. A hazaiak részéről főként a vasárnapi, pécsi rangadón 34 pontot szóró Matovic jeleskedett.

Jóval kellemetlenebbül alakult a folytatás, ugyanis az eddig mindössze egyszer botló vendégek a portugál WNBA-sztár Penicheiro vezetésével a 15. percben ledolgozták hátrányukat (27-27), sőt a lázálomszerű második játékrész után már 32-45 volt az állás.

A fordulást követően egy 6-0-s roham visszahozta a soproni reményeket, ám innentől újra állandósult a tíz pont fölötti különbség, mivel a megtorpanó házigazdák támadásaiba rendre hiba csúszott. Branzova révén az utolsó felvonásnak mégis 50-57-ről indultak neki a csapatok.

A hajrában már csak öt pontra tudta megközelíteni ellenfelét Székely Norbert együttese - főként a négyszeres WNBA All Star-válogatott Thompson ténykedése miatt -, amely idénybeli első hazai kudarcával 5/4-re rontotta le euroligás mérlegét.

A soproniak az alapszakasz 10., utolsó fordulójában az olasz Schiónál vendégeskednek jövő szerdán.

Székely Norbert vezetőedző a találkozót követően így értékelt: "Megközelítettük világsztárokkal teletűzdelt ellenfelünket, ami nem kis fegyvertény. A második negyedben kijött rajtunk a vasárnapi, 55 perces pécsi csata, ezzel együtt egymás szemébe tudunk nézni, mert mindent megtettünk a siker érdekében."