Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers 4-0-ás "söpréssel", míg az Orlando Magic 4-1-gyel jutott tovább az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. Az Atlanta ugyanakkor nagy meglepetésre kiegyenlített az alapszakaszgyőztes Boston ellen.

A Lakers főként Kobe Bryant 31 pontjának, hét lepattanójának és hat gólpasszának köszönheti sikerét, ráadásul a kaliforniaiak szupersztárja 14 pontot dobott az utolsó öt percben.

"Nagyon fontos, hogy néhány napig otthon pihenhetünk egy kicsit, kikezeltethetjük a sérüléseinket, mert a következő körben a Utah vagy a Houston ellen már sokkal nehezebb dolgunk lesz" - jelentette ki Bryant. A vártnál simábban kihulló Denverben J.R. Smith 26, Allen Iverson 22, míg Carmelo Anthony 21 ponttal búcsúzott a szezontól.

Orlandóban a 21 ponttal és lepattanóval záró zsákolóbajnok, Dwight Howard sorozatban harmadik meccsén jutott mindkét mutatóban 20 fölé. A Torontót kiejtő Magic 12 év után először került a playoff második fordulójába, ahol a Detroittal vagy a Philadelphiával találkozik.

Az Atlanta a 16 csapat közül a leggyengébb alapszakaszmérleggel (37/45) érkezett a rájátszásba, mégis vitézül tartja magát a 66/16-tal brillírozó Boston ellen. A Hawks legutóbbi bravúrjából Joe Johnson 35, a tavaly Budapesten járt Josh Smith pedig 28 ponttal vette ki a részét.

Rájátszás, 1. forduló (főcsoport-negyeddöntő)
Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 101-107
a párharc végeredménye: 4-0 a Lakers javára

Keleti főcsoport:
Orlando Magic - Toronto Raptors 102-92
a párharc végeredménye: 4-1 a Magic javára

Atlanta Hawks - Boston Celtics 97-92
a párharc állása: 2-2

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.