Társoldalunk:

LEN-kupa: a Szeged is továbbjutott, az Újpest kiesett

2008.11.02. 14:01

A Domino-Honvéd csoportelsőként, a Szeged másodikként jutott a legjobb 16 közé a férfivízilabda LEN-kupában. Az Újpest ugyan fölényesen nyert a brit Rotherham ellen, de így is kiesett, mivel harmadik lett csoportjában.

A Domino Honvédhoz hasonlóan a Szeged is bejutott a legjobb 16 közé a LEN-kupában, miután a franciaországi selejtező zárónapján - a kilenc gólig jutó Weszelovszky László vezérletével - fölényesen nyert a lengyel Arkonia Szczecin ellen. Mivel a Barcelona legyőzte a Montpellier-t, így a Szeged másodikként jutott tovább.

eredmény:
LEN-kupa, J csoport (Montpellier):
Szeged-Beton VE - Arkonia Szczecin (lengyel) 20-7 (7-2, 2-1, 7-0, 4-4)
CN Barcelona (spanyol) - Montpellier WP (francia) 14-9 (5-2, 3-1, 3-4, 3-2)

A csoport végeredménye: 1. CN Barcelona 9 pont, 2. Szeged-Beton VE 6, 3. Montpellier WP 3, 4. Arkonia Szczecin 0
Továbbjutott: a Barcelona és a Szeged.

Csoportelsőként, a harmadik mérkőzését is megnyerve jutott be a legjobb 16 közé a Honvéd csapata. A kvartett Kőér utcában rendezett kvalifikációs tornáján a magyar bajnoki bronzérmes vasárnapi záró fellépésén is fölényes biztonsággal diadalmaskodott. Jellemző, hogy a görög pontvadászatban jelenleg negyedik helyen álló vendégek 14 perc elteltével lőtték első góljukat az edzőmeccsé átlényegült találkozón.

A befejező fordulóban a hazai együttesnél jobbnál jobb teljesítményt nyújtva egymást múlták felül a játékosok. Közülük is kiemelkedett a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, a nem csupán centerként jeleskedő Molnár Tamás, aki négy alkalommal is eredményes volt. Ahogy korábban, vasárnap is kiemelkedően pólózott az ifjúsági Európa-bajnok Bátori Bence, továbbá a vb-ezüstérmes Szivós Márton, ők egyformán háromszor vették be a görög kaput.

Ráadásul a magyar kapuban a kétszeres ötkarikás aranyérmes Gergely István kifogástalanul védett.

eredmény, LEN-kupa, K csoport:
Honvéd Domino - Kiosz (görög) 14-3 (4-0, 3-1, 5-1, 2-1)
PVK Val Prcanj (montenegrói) - Portinado (portugál) 17-10 (5-1, 3-4, 5-2, 4-3)

A csoport végeredménye: 1. Domino Honvéd 9 pont, 2. Kiosz 6, 3. Prcanj 3, 4. Portinado 0
Továbbjutott: a Honvéd és a Kiosz.

Az Újpest idegenben, a katalán fővárosban próbálkozott, és bár vasárnap 19 góllal valósággal lelépte brit ellenfelét, csak a harmadik lett a számára kedvezőtlenül alakult keresztbeverések folytán. A házigazda St. Andreu - amely a magyar csapattól két góllal kikapott - tudniillik legyűrte a jóval esélyesebb (és az Újpestet hét góllal verő) orosz Kazant, ami mindkettőjük továbbjutását, egyszersmind az UTE búcsúját jelentette.

"Kipörgettek bennünket" - fogalmazott lényegre törően Sági Gábor, a lilák szakosztályelnöke.

LEN-kupa, L csoport (Barcelona):
Uniqua-UTE - Rotherham (brit) 26-7 (7-0, 8-2, 6-1, 5-4)
CN St. Andreu (spanyol) - Kazan (orosz) 10-7 (2-4, 1-2, 3-0, 4-1)

A csoport végeredménye: 1. Kazan 6 pont (49-19), 2. St. Andreu 6 (50-25), 3. Újpest 6 (45-31), 4. Rotherham 0
Továbbjutott: a Kazan és a St. Andreu, az UTE kiesett.

A második számú kontinentális sorozatnak számító LEN-kupában a legjobb 16 csapat nyolc párban folytatja majd a küzdelmet, a sorsolást jövő vasárnap tartják Budapesten, a Honvéd szervezésében.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK