Vágólapra másolva!
Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő nőikosárlabda-válogatott szerdán a nagy csatában kikapott a korábbi világbajnok, jelenleg is a vb-re hangoló braziloktól Kassán.

Eredmény, felkészülési mérkőzés
Brazília - Magyarország 75-64 (15-15, 19-19, 19-12, 22-18)
A legjobb magyar dobók:
Fegyverneky 17, Krivacsevics 13

Az erősen megfiatalított magyar válogatott hetedik, félórás csúszással kezdődött felkészülési mérkőzésén - az előzőek ötvenszázalékos mérleget mutattak - a csehországi vb-re készülő brazilokkal csaptak össze, és csaknem végig méltó ellenfelei voltak az 1994-ben világbajnok, legutóbb vb-negyedik dél-amerikai csapatnak. A hajrában a Fegyverneky vezette gárda három triplát is bekapott, ezzel dőlt el a találkozó.

A magyarok hétfőn kezdik meg a nyolcmeccses Eb-selejtezősorozatot Montenegró ellen, a nyitómérkőzésnek Miskolc ad otthont.

"Egál-meccset vívtunk a brazilokkal, akik nemsokára a vb-n is komoly eredményt érhetnek el" - nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány. "A beteg Horti Dóra csak nyolc percet játszott, de nélküle is jól tartottuk magunkat, sokat rotáltam a csapatot. Kemény felkészülési mérkőzéseken vagyunk túl a világ élvonalába tartozó válogatottak ellen, de az igazi megméretés persze most jön. Új és fiatal csapatunk van, szerintem nüanszok fognak dönteni, illetve az, hogy miként kezeljük a nehéz helyzeteket a meccsek közben."