Társoldalunk:

Meglepő vereséggel kezdte a nőikézilabda-BL-t a magyar bajnok

2011.10.02. 17:37

A sokat hibázó Győri Audi ETO KC 29-23-ra kikapott a selejtezőből érkezett dán Randers otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitófordulójában.

Női BL, 1. forduló, C csoport:
Randers (dán) - Győri Audi ETO KC 29-23 (15-11)
legjobb dobók: Cuadrado 6, Dalby 6, Cardoso 4, Frülund 4, Aaen 3, illetve Lekic 6, Löke 5, Görbicz 3, Orbán 3
Szombaton játszották:
Metz (francia)-Hypo NÖ (osztrák) 30-21 (16-10)

A selejtezőből érkező és több válogatottat felvonultató hazaiak 3-0-s rohammal kezdtek, majd felébredt az ETO, és felzárkózott. Hornyák kiállításával megtört a lendület, és 7-3-ra módosult az állás. Nem találta a ritmust a magyar bajnok, a 14. percben, 9-4-es dán vezetésnél Konkoly Csaba vezetőedző időt kért.   

A védekezés ugyan feljavult, de a támadásban változatlanul gondok akadtak, Görbicz még büntetőt is rontott. A küzdeni akarás révén előbb emberelőnybe került a Győr, majd lassan ellenfele után eredt. A 25. percben 12-10-re módosult az állás, azonban a szünet előtti hajrá a Randersé volt, az ETO ebben a szakaszban ismét sokat hibázott.   

Fordulás után újra jobban játszott a skandináv gárda, ennek következtében 19-15-re meglépett. Megint egy emberelőny hozta meg a reményt, a kétperces etap alatt kétszer volt eredményes a magyar csapat. Azonos létszámnál visszavette a kezdeményezést a Randers (21-17), lüktetett a játék, ám az ETO képtelen volt egyenlíteni. Az 50. percben 24-19-nél Konkoly megunta a szenvedést, időt kért, és gyorsabb játékot kért.

Pálinger egy büntető kivédésével pörgette fel csapatát, és megindult a Győr, ám Amorim kiállítása végleg megpecsételte a sorsát. A magyar bajnok, amely nem titkoltan a BL-döntőt célozza meg, jövő vasárnap az osztrák Hypo NÖ-t kiütő francia Metzet fogadja.

A csoportokból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a csoportharmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.