Társoldalunk:

14,6 milliárdos 4500 férőhelyes vízilabdacentrum épülhet Budapesten

2011.10.06. 10:02

A Megyeri híd pesti hídfője és az Aquaworld közötti területen 14,6 milliárdos beruházásból épülne a központ, amelynek fedett uszodájában 4500-an szurkolhatnának, és kézi- valamint kosármeccseknek is otthont adhatna.

Összességében 14,6 milliárd forintba kerülő gigaberuházásra adtak be pályázatot a vízilabdázók, s jó esetben három év múlva már állhat a sportági központ, amelyet a Megyeri híd pesti hídfője és az Aquaworld közötti területre álmodtak meg - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A projekt az úgynevezett látvány csapatsportokat, köztük a pólót támogató cégeknek társaságiadó-kedvezményt nyújtó törvény nyomán valósulna meg úgy, hogy az építési költségek hetven százalékát fedezheti a vízilabda-szövetség (MVLSZ) a befolyó társasági adóból, és a maradék, hozzávetőleg 4 és fél milliárdot kell önerőből előteremtenie. Ez utóbbi összegre keres befektetőt a szövetség - mondta el a lapnak Martin György, az MVLSZ elnöke.

"Negyven éve várunk arra, hogy végre méltó otthona legyen a sportágnak. Úgy gondolom, jók az esélyeink" - válaszolta arra az újságírói felvetésre, hogy megállíthatja-e az állami fék a folyamatot.

Az elképzelés szerint a vízicentrumban helyet kapna egy 4500 néző fogadására alkalmas, ötvenméteres fedett, s egy hasonló nyitott uszoda, továbbá legalább három tanmedence. A fedett létesítményt a medence beborításával órák alatt csarnokká lehetne alakítani, így kézi- és kosárlabda-mérkőzéseknek is otthont adhatna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK